Foodoris: Panna cotta od kokosa s breskvama

Foodoris: Panna cotta od kokosa s breskvama

Ova jednostavna, osvježavajuća i lagana slastica gotova je u tren oka. Možete napraviti preljev po želji, od raznog voća ili pak čokolade, karamele i slično. Panna cotta zbilja voli razne dodatke stoga je prilagodite po vlastitom guštu ili napravite ovu varijantu s breskvama. Breskve nakon kuhanja možete i izmiksati pa ćete dobiti gušći preljev. Krokante svakako preporučam jer daju dodatnu teksturu desertu.

RECEPT

Sastojci (za 4 serviranja):

  • 1 konzerva kokosovog mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 žličica agar agara u prahu
  • 1 žlica agavinog sirupa
  • 2 breskve
  • 4 žličice zaslađivača po želji (koristila sam javorov sirup)
  • nekoliko listića svježeg ružmarina (opcionalno)
  • krokant od badema

Priprema:

  • Štapić vanilije prerezati po dužini i izvaditi unutrašnjost nožem.
  • Staviti kokosovo mlijeko, vaniliju, sirup i agar agar u posudu za kuhanje, pomiješati i zakuhati.
  • Kuhati dvije, tri minute na laganoj vatri uz miješanje.
  • Prebaciti smjesu u silikonske kalupe i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim prebaciti u zamrzivač.
  • Breskve narezati na kockice ili ploškice i staviti kuhati s malo vode (tek toliko da pokrije dno posude), par listića ružmarina i zaslađivačem po želji.
  • Kuhati sve dok breskve ne omekšaju te izvaditi listiće ružmarina kada je gotovo.
  • Servirati ohlađenu panna cottu s toplim ili ohlađenim breskvama i posipati krokantom od badema.

Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.

Foto: Doris Valković

Učitati još
Zatvori