Bershka ima Dennis Rodman kolekciju
Bershka ima Dennis Rodman kolekciju

Bershka ima Dennis Rodman kolekciju

Urbana legenda košarkaških terena/loš momak NBA lige/modni predvodnik koji je bezbroj puta redefinisao i definisao modnu scenu devedesetih/ili jednostavno rečeno umetnik na terenu/epiteti koje bismo lepili uz ime i prezime košarkaša Dennisa Rodmana mogli bi se nizati jedan za drugim u nedogled. Čovek, koji se kako sportskim dostignućima, tako i nekonvencionalnim stilskim identitetom upisao u svojevrsnu istoriju pop kulture, (ne)očekivano je iznenadio mnogobrojne pobornike urbanog stila prvom capsule kolekcijom u saradnji sa španskim brendom Bershka – koja na upečatljiv način evocira period 90-ih.

Kolekcija koja slavi Rodmanovu autentičnost

Painted buzz cut trend, rodno fluidna odeća, nalakirani nokti, dramatičan make-up, mnogobrojne tetovaže i pirsinzi, učinili su da Rodman postane alfa i omega jedne decenije. Sportista je svojim nekonformističkim stilskim stavovima (bilo na terenu ili van njega) nadišao granice košarkaškog okvira i ostavio budućim generacijama kolorističnu definiciju verovatno najvažniju životne filozofije – kako biti autentičan. Nova Bershka x Rodman kolaboracija u fokus stavlja upravo sve karakteristike Rodmanove autentičnosti, a udvajanje svojevrsne ikone pop kulture i omiljenog brenda mnogih milenijalaca kulminiralo je upečatljivom paletom limitiranih komada odeće.

Iz čega se sastoji kolekcija?

Dennis Rodman x Bershka vizuelno je povezana s košarkaškom estetikom i evocira kultnu Rodman-eru kroz najvažnije elemente njegovog vizuelnog identiteta. Kao statement komadi izdvajaju se: dres s različitim grafičkim motivima, košulje, šortsevi i neizostavne majice s Rodmanovim likom koje slave upečatljive frizure petostrukog NBA šampiona – a kolekcija je dostupna od 28. aprila u svim Bershka prodajnim objektima.

bershka
bershka
bershka
bershka
bershka
bershka
bershka
bershka

Foto: Bershka, Instagram

Učitati još
Zatvori