Budimo hrabri zajedno – besplatna psihološka pomoć za mlade
Budimo hrabri zajedno – besplatna psihološka pomoć za mlade

Budimo hrabri zajedno – besplatna
psihološka pomoć za mlade

Iako je poslednjih godina došlo do značajnog pomaka u razumevanju i percepciji mentalnog zdravlja, mnoga negativna uverenja i stavovi i dalje „boje” narativ o tome u javnom mnjenju. Sve ovo može izazvati nelagodu kod ljudi i sprečiti ih da dobiju pomoć koja im je potrebna.

Globalni brend Maybelline New York i UNICEF – međunarodni fond za decu i omladinu,  pokrenuli su kampanju Brave Together. Sloganom Tvoj prvi bolji dan možda je baš danas, poručuju da samo nakon jednog razgovora možete da se osetite bolje. Ciljevi ove inicijative jesu smanjenje stigme koja prati psihičke probleme i nudi pomoć u razgovoru o istim. Pored svega tu je i edukacija mlade populacije od 16 do 30 godina.

 

Pokretači kampanje poručuju mladima da u turbulentnom periodu odrastanja nisu sami i da je svaki problem lakši kada se podeli. Ohrabruju ih da besplatno i anonimno potraže podršku stručnjaka putem četa na platformi „Sve je OK“  ili putem  telefonskog poziva svakog dana od 18h do 22h.

Ovu jedinstvenu platformu kreirali mnogobrojni psiholozi, psihoterapeuti, kao i omladinski radnici uz veliku podršku partnera. Sve ovo čine kako bi se osiguralo bolje mentalno zdravlje za ljude širom sveta.

Istraživanja pokazuju da svega 18% mladih odluči da potraži psihološku podršku. To je veoma zabrinjavajuća činjenica. Kako bismo pomogli generacijama koje dolaze i koje se suočavaju sa poteškoćama u periodu odrastanja i formiranja ličnosti teme o mentalnom zadravlju, sama stručna pomoć moraju biti pristupačniji što će ova kampanja pokušati da popravi.

Foto. Maybelline New York

Učitati još
Zatvori