Originalan i zabavan eko ukras za zid

Priča sa Zoo Zidom je počela prije godinu i pol kada je Ana Grzunov poželjela napraviti poseban poklon za prijateljicu. Nešto posebno, jedinstveno, personalizirano i rukom rađeno.

zoozid-velika

Glavatari su personalizirani ukrasi za zid brenda Zoo Zid. Dolaze u svim životinjskim oblicima te se rade isključivo po narudžbi. Svaki Glavatar je unikatan. Naručitelj može birati životinju, materijal, uzorak… a takav pristup čini ga izvrsnim personaliziranim poklonom (za useljenje, položenu maturu, vjenčanje, rođendan, bilo kakvu veselu i radosnu priliku). Oni su zapravo sretna eko alternativa pravim životinjskim ‘trofejima’.

glav 5

glav 2

Izrađuju se isključivo od recikliranih materijala, točnije od starog novinskog papira, tehnikom kaširanja papira i ljepljenjem prirodnim ‘ljepilom’ – brašnom i vodom. Podloga mu je drvena i cijeli Glavatar ne teži ni kilogram, tako da mu je za montažu na zidu potreban samo mali čavlić, bez bušenja zida.

glav 7

Oblažu se isključivo pamučnim tkaninama, starim majicama, tajicama… Također, Glavatar odlazi svome novom domu u platnenoj torbi koja je od prirodnog materijala i koja kasnije može poslužiti za bilo kakvu svrhu.

glav 9

Do sada su Glavatari predstavljeni na raznoraznim sajmovima, izložbama, manifestacijama, Tjednu dizajna, Art bazarima, te umjetničkim galerijama. Mnogi Glavatari našli su svoje sretne udomitelje po cijeloj Hrvatskoj, no naravno da im je cilj udomiti se i van granica Lijepe naše.

glav 3

Odmah su nam privukli pažnju svojim zanimljivim izgledom, no i eko filozofijom koja stoji iza ovih odličnih dekorativnih predmeta. Kako i sama autorica kaže –  ‘Pri izradi Glavatara nije stradala niti jedna životinja!’, a ako i vi želite naručiti ovaj poseban eko ukras za zid posjetite Zoo Zid Facebook stranicu.

zoozid

Komentari