Zobena kaša s okusom štrudle od jabuka

zobena-cimet-jabuke-1

Vjerojatno se svi nakon blagdana pokušavamo što prije vratiti u normalu. Prvo smo se po starom dobrom običaju prejeli, a drugo, ljeto samo što nije stiglo.

Ne znam koliko će mi povratak “u normalu” ići obzirom da sam upravo stigla u Zagreb gdje me čeka promocija *special edition* kolekcije, druženje s mojom Barbarom što znači prejedanje od jutra do sutra, a imam i listu restorana koje želim posjetiti.

zobena-cimet-jabuke-5

Bez obzira na sve obveze, doručak nikad ne preskačem i gotovo je uvijek u mom standardnom tonu – ili smoothie ili zobena kaša!

Od kada kruh jedem rijetko, banane jedem često. Nekako me ponekad, ako ne skuham nešto konkretno, samo one donekle privremeno zasite. Tako da su u bilo kakvim kombinacijama za doručak kod mene neizbježne.

zobena-cimet-jabuke-4

Skoro sam i u ovu kombinaciju ugurala bananu, ali na kraju sam se odlučila da ću se ipak držati samo jabuke. Kombinacija je odlična! Baš sam se iznenadila. Zasitna, topla, brzo se sprema i neodoljivo podsjeća na štrudlu od jabuka. Mislim da će super doći kao ideja za doručak.

Evo recepta!

Sastojci (za 1 porciju):
45 g zobene kaše
1 jabuka (narezati na kockice)
1 žlica oraha (grubo narezati i tostirati)
1/2 žličice cejlonskog cimeta
1 žlica kokosovog šećera
2 datulje (sitno nasjeckati)
Prstohvat soli
1/2 limuna
100 ml vode
100 ml biljnog mlijeka (po potrebi više)
3-4 tanko narezane kriške jabuke i malo cejlonskog cimeta za ukrašavanje

zobena-cimet-jabuke-3

Priprema:

Nasjeckanu jabuku prelijte limunovim sokom. Zatim sve sastojke, osim oraha, zagrijte u manjoj posudi do vrenja, zatim smanjite vatru na srednje jaku i ostavite sve da se kuha do 10 minuta. Povremeno promiješajte. Kada zobena kaša omekša i smjesa postane gušća, doručak je spreman. Ukoliko želite da smjesa bude malo rjeđa dodajte po želji još mlijeka. Ukrasite kriškama jabuke te pospite tostiranim orasima, prstohvatom cejlonskog cimeta i žličicom kokosovog šećera.

zobena-cimet-jabuke-2

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! 🙂

Komentari