Što sve možete s rumom ovih dana

Miris ruma nekako je iskonsko blagdanski. Ponajviše zato što se širi iz kuhinje nakon dodavanja u razne kolače, a volimo ga i u svim zimskim pićima. Ima specifičnu aromu, nije prenapadan i odlično paše u svim pićima – od čaja do koktela.

Pripremate li kod kuće veliku zakusku ili samo uživate s listom božićnih filmova, donosimo nekoliko ideja napitaka u kojima će rum dobro pasati kao dodatak. I fino vas opustiti od stresa koji se gomilao posljednjih dana.

Čaj

Čaj s rumom je najklasičnija i najjednostavnija varijanta toplog zimskog alkoholnog pića. Neki voćni čaj, med i limun u kombinaciji s rumom liječe sve.

Punč

Pisali smo već o rum punču koji je idealni prijedlog za velike grupe ljudi kada se poslužuje u zdjelama. Može biti topli ili hladni, a ova zima vani ipak zahtijeva vruću varijantu.

Vruća čokolada

Rum, šlag i komadići čokolade u jednoj šalici najfinijeg zimskog pića. Mljac! Recept donosimo ovdje. Druga varijanta je i malo laganiji kakao.

Koktel

Za one spretnije u miksanju pića, koktel je uvijek dobro rješenje, a rum jedan od najčešćih sastojaka. Posegnite za nečim kremastim jer će se rum najbolje uklopiti okusom.

Kava

Gostima kremastu kavu s dodatkom nekoliko kapljica ruma možete iznijeti na pladnju nakon božićnog ručka, kao mali ‘boost’.

Foto: Instagram

Komentari