Zimska kolekcija hrvatskog modnog kolektiva

Fabric8 co-op13

Nova zimska kolekcija Fabric8 co-opa kontekstualizirana je kao prostor susreta, dijalog koji nameće promjenu i promišljanje kroz obrazac u vremenu.

Odjeća je agent u cijelom procesu, katalizirajući mentalne procese prilagodbe volumena kojeg obavija, mijenjajući se zajedno sa njim, ali također zadržavajući bazu identiteta nositelja kao odraz onog nepromijenjivog identiteta. Komfornost koju forme donose djeluje kao zaštitni omotač, izolirajući misaoni proces susretanja, naglašavajući interakciju s okolinom te djelovanje u vremensko-prostornom kontinuumu.

Fabric8 co-op

Susreti ove kolekcije diskurs su dizajna u širem smislu, teksture i frakture, prostora i volumena, djelovanja i mirovanja, te interakcije unutarnjeg sa vanjskime. Kroz odjeću komuniciramo, prilagođavamo se, te vidimo svijet na drugačiji način, jer ona nesvjesno postaje dio našeg identiteta, kao i mi njenog. Tako poistovjećujemo ljudske refleksije sa samim tkivom odjeće dok istovremeno projiciramo fragmente karaktera.

Fabric8 co-op14

Daktilnost odjevne forme koja je membrana između tijela i okoline, te koja djeluje kao sredstvo razgraničavanja sam je početak ove kolekcije. Jer granice su ljudske konstrukcije, umjetne zone kontinuiranog početka i kraja, te obrnuto. Mjesta susreta i miješanja. Odjeća ove kolekcije progovara o sličnostima i identičnostima koje je ljudska nutrina razdvojila, da bi se one ponovno pronašle u odjevnoj formi.

Fabric8 co-op8

 

Kolekcija unikatnog, ručno izrađenog nakita napravljena je od kolažiranih i proštepanih komadića tekstila koji su odbačeni prilikom iskrojavanja odjeće. Kako ne bi završili u otpadu ideja je bila ponovno ih spojiti i od njih izraditi ukrasni predmet. Sama inspiracija pronađena je u čitanju tekstova o principima oblikovanja u suvremenoj arhitekturi, pokušavajući  već ostvariti proces slobodnog kreiranja i postizanja ravnoteže između suprotnosti oblika i tonova.

Fabric8 co-op12

Novu zimsku kolekciju Fabric8 co-opa dizajnirali su Vladimira Pavlović i Dominik Brandibur, nakit potpisuje dizajnerica tekstila Helena Drkelić.  Anđela Vidić zaslužna je za  fotografiju, a zaštitna lica kampanje su Lada Brnetić i Leopold Rupnik. Makeup i frizura su dijelo Nike Dušak, a kampanja je snimljena u ORIS Kuća arhitekture.

Fabric8 co-op16

Fabric8 co-op6

Fabric8 co-op5

Fabric8 co-op4

Fabric8 co-op3

Fabric8 co-op2

Fabric8 co-op11

 

Fabric8 co-op15

Fabric8 co-op9

Komentari