Ženske sunčane naočale

S dolaskom toplijih dana, vrijeme je da izvadite svoje omiljene sunčane naočale koje će nadopuniti svaku vašu kombinaciju i pritom vas zaštititi od štetnih sunčevih zraka. Već ste se zasitili svog prošlogodišnjeg modela? Ili jednostavno želite nabaviti novi par koji će osvježiti vase svakodnevne kombinacije i sada ste u dilemi koji par odabrati? Ne brinite, u nastavku vam donosimo neke od modela za ljeto uz par savjeta kako odabrati one koje će vam najbolje odgovarati.

Ženske-sunčane-naočale

Ono na što najprije trebate obratiti pažnju pri odabiru odgovarajućih sunčanih naočala svakako je vaš oblik lica. Ukoliko je vaš oblik lica okrugao i mekših rubova, najbolje će vam stajati naočale oštrijih linija koje će pružiti contrast vašem obliku lica. Za one izduženijeg lica najbolje su naočale većih okvira kako bi se lice vizualno skratilo i vratio balans. Za lica četvrtastog oblika vrijedi isto pravilo kao i za okrugla lica – okvir naočala trebao bi pružiti kontrast obliku, što znači da trebate birati naočale sa okruglim okvirima. Srcoliki oblik lica najbolje će izgledati u okvirima mekših linija koji će komplementirati crtama lica. Ukoliko niste sigurno koji oblik vas najbolje opisuje, posjetite stranicu Sunglasshut koja vam može pomoći pri odabiru, ili se pak okrenite principu pokušaja i pogreške prilikom posjete nekom od dućana. Koji god oblik lica imali, u šarolikoj ponudi modela u dućanima, zasigurno ćete naći nešto za sebe, bilo da tražite nešto za klasični look ili nešto što će osvježiti i razveseliti vaše svakodnevne kombinacije.

Ove sezone u trendu su neobični oblici, uzorci i modeli kakve nose svjetske zvijezde. Neki modeli su pomalo ekstravagantni, tako da se njihov oblik ne može jasno definirati i ponekad se ne možemo odlučiti stoje li svima ili apsolutno nikome, sviđaju li nam se ili mislimo da su apsolutno grozni. Upravo takvi modeli su trenutno najveći hit. Ukoliko niste baš toliko hrabri da odaberete najluđi oblik i uzorak, predlažemo da napravite kompromis – odaberite naočale neobičnog oblika u klasičnoj crnoj, sivoj ili bež koje odgovaraju vašem tenu. Nećete pogriješiti ako odaberete popularne naočale mačkastog oblika, geometrijskih linija ili debelih plastičnih okvira. Ako već imate omiljeni oblik kojeg se ne želite odreći, pokušajte ga naći u varijanti sa neobičnim kombinacijama boje, materijala ili uzoraka.

Za kakve god se odlučili, svakako imajte na umu da naočale trebaju biti kvalitetne, jer ipak su one tu prvenstveno kako bi zaštitile vase oči i kožu oko očiju. To ne znači da trebate birati najskuplje modele, ali investirajte u one koje će vaše kombinacije upotpunjavati duže od jedne sezone.

 

Foto: Sheriff&Cherry

Komentari