Ženijalni kino vikend za izvrsnu proslavu Dana žena

Journal doručak u krevetu

Izvrsne filmske naslove o snažnim ženama i njihovim izazovima u današnjem društvu u sklopu programa ‘Ženijalni vikend – Kino 8. mart’ koji se od 6. do 8. ožujka održava u nezavisnim kinima diljem Hrvatske, moći ćete pogledati u 20 gradova i 24 nezavisna kina, a 8. ožujka i u Kinu Europa u Zagrebu.

U sklopu ‘Ženijalnog vikenda’ ovog programa posjetitelji/ce će moći pogledati neke od najboljih recentnih filmskih ostvarenja, dirljivih i zabavnih priča sa snažnim ženama u glavnim ulogama. Ženijalni vikend gledateljima/cama kina Europa donosi nekoliko filmskih atrakcija: pretpremijernu projekciju ‘Ide’ nagrađenu Oscarom za najbolji strani film, ‘Zauvijek Alice’ s neponovljivom oskarovkom Julianne Moore u glavnoj ulozi, film ‘Mama, volim te’ za mlađu filmsku publiku, te domaći dokumentarni chick-lit ‘Ljubavna Odiseja’ Tatjane Božić. Na programu je i pretpremijerno prikazivanje filma ‘S one strane’ Zrinka Ogreste, koji je svjetsku premijeru doživio u programu Panorama 66. Berlinalea, gdje je i dobio posebno priznanje žirija Europa Cinemas Label.

U nešto šaljivijem tonu, glumice Ksenija Marinković i Tihana Lazović odvojile su malo vremena kako bi svim ženama povodom Dana žena udijelile nekoliko (ironičnih, no i zabavnih) praktičnih savjeta. Ti su im savjeti iz (zastarjele) knjige ‘Kućna ekonomija’, svojevrsnog ‘priručnika za žene’ iz 1955. godine, poslužili kako pozvale sve građanke (ali i građane) da Međunarodni dan žena provedu na zadnjem danu ‘Ženijalnog vikenda’.

Sve detalje programa Ženijalnog vikenda saznajte ovdje.

Komentari