Zebrew Nanobrewery: mala pivovara s velikim srcem

Zebrew je mala, nezavisna, beogradska nano pivara, u nastajanju. Pokrenuli su je Čeda i Nevena, 2013. godine, iz hobija i ljubavi prema zanatskom pivu. Sve je počelo kada su probali svoje prvo pivo, pripremljeno kod kuće, koje su dijelili s prijateljima, a koji su također bili oduševljeni. Čeda, čija je obitelj godinama u proizvodnji vina i rakije, ovdje se okušao u pripremi recepate, dok je Nevena počela razmišljati o vizualnom identitetu brenda.

zebrew8

Kad su se prijavili za skup kućnih pivara, shvatili su da im je potrebno ime pa je tako nastao Zebrew, kao složenica i igra riječi ‘zebra’ i ‘brew’. A svaka vrsta piva dobila je i svoj logo zebre s posebnim šeširom, ovisno o kojoj se vrsti radi.  Nakon toga, bili su dijelom Gozbe, posebnog društva gurmana i ljubitelja svega finog te definitivno odlučili da se u budućnosti žele baviti proizvodnjom piva.

zebrew2

Vole eksperimentirati s okusima pa se tako u Zebrew nano pivovari, ovisno o sezoni i dostupnim sastojcima, mogu pronaći umjereno gorak American Pale Ale, snažni Indian Pale Ale, nježniji belgijski Wit, tamni Porter, Chocolate Milk Stout, Coconut Milk Stout, Ginger Beer, Christmas Ale, a stalno su u potrazi za nečim novim.

zebrew5

Trude se da fotografije prate kvalitetu piva i da na taj način predstave svoje pivo na društvenim mrežama (Facebooku i Instagramu), onako kako ih i oni sami vide, kao eksploziju boja i aroma, a potvrdu za to možete vidjeti i na priloženim fotografijama koje vas zovu da s velikim očima kao u malog djeteta odmotate papir i u njemu pronađete ukusan dar.

zebrew7

Trenutni proizvodni kapacitet je veoma mali (50 litara po kuhanju), međutim i u slučaju da se kapacitet poveća, planiraju ostati nano pivara te da i dalje imaju prostora za eksperimentiranje.

zebrew6

S obzirom na to da su se oboje u potpunosti pronašli u pivarstvu, odlučili su pokrenuti Kickstarter kampanju kako bi prikupili potrebna sredstva za proširenje kapaciteta proizvodnje. U ovom trenutku pripremaju nagrade za sve koji će ih poduprijeti, koje će također biti ručno izrađene i spremne za pokretanje kampanje, planirane za početak srpnja.

zebrew10

Neke od nagrada za sve koji podupru kampanju na Kickstarteru

Na gore navedenim profilima društvenih mreža možete dodatno proučiti što Zebrew Nanobrewery nudi te ih podržati u nastavku craft ‘karijere’ kako bi ovi zanimljivi proizvodi bili i šire dostupni.

zebrew9

zebrew1

zebrew3

zebrew4

Foto: Zebrew Nanobrewery

Komentari

1 Response