Završna večer Cro A Portera

Drugu večer Cro A Portera otvorilo je Nebo kolekcijom “The Magic Garden” koja odaje počast Nebo haljinama koje smo najviše voljeli svih ovih godina. Silueta je kao i uvijek izrazito ženstvena, sa duhom nostalgije za glamuroznim ikonama iz sedamdesetih godina. Svijet Neba je fluidan, satkan od svile, satena, čipke i tila.

arileo

Arileo

Geometrijske modne ilustracije umjetnika Ertea ključ su nove minimalističke kolekcije Arilea. Bezvremenska ženstvenost sa originalnom već prepoznatljivom konstrukcijom utkana je u sve komade ove kolekcije. Dominira bijela boja sa efektima zlatnog pletiva. Svi materijali su prirodni i dodatno naglašavaju ženstvenost.

jetlag

Jet Lag

Jet Lag je još jednom odletio na novu destinaciju i vratio se u svome prepoznatljivom casual urbanom stilu. Sinoć predstavljena kolekcija inspirirana je Londonom. Crna, siva, plava i bež boje temelj su kolekcije, a hrabra crvena daje fokus na detalje. Pomalo strogi krojevi inspirirani su uniformom, arhitekturom i zastavom no mekani zimski materijali dodaju toplinu kolekciji. Vuneni štofovi, mekana topla pletiva nježnih boja, karirani uzorci i detalji od crne kože samo su neki od materijala koje Jet Lag koristi za novu sezonu. Tu je i nezaobilazni traper te mekane i fluidne tkanine poput brušene svile i viskoze, a specifične parke “šuškavci” izrađeni su od nepropusnih materijala.

yuniku

Yuniku

Iznimno ženstvenu kolekciju s naglaskom na žensko tijelo predstavila je Yuniku. Vatrene boje crvena i narančasta ublažene su sivom a materijal je mekan, lepršav i stegnut krutim kožnim remenjem.

lokomotiva

Lokomotiva

Posljedna revija prvog dijela završne večeri bila je ona brenda Lokomotiva. U novoj kolekciji Lokomotiva djevojka je pokazala karakter i otkrila svoju buntovnu stranu, ali se pritom nije odrekla svoje ženstvenosti i profinjenosti. Ona je pomalo nestašna punkerica, odijevena u crno, sa osvježavajućim primjesama tirkizne, žute i mint zelene u kontrastu sa mirnim puderastim tonovima. Od materijala su korišteni eko – koža, svileni organdi, žoržet i til. Poigrali su se malo tehnikom plisiranja, različitim teksturama materijala, a veliki plus ove vrlo svježe i moderne kolekcije je što se većina modela može nositi tokom cijele godine.

ledenko

Ledenko Ivan

Ledenko Ivan svojom je revijom samo još jednom povrdio status vrhunskog dizajnera cipela. Divni modeli visokih potpetica te prepuni detalja ostavili su ženski dio publike bez daha. I u ovoj kolekciji Linea Exclusive čuva svoj potpis, zamišljena za profinjenu, otmjenu i samouvjerenu ženu, pročišćenih linija, postavlja koordinate nove senzualnosti. Modeli su izrađeni od najfinijih tradicionalnih tkanina: svile, šifona, čipki, a njihova raskošna dorada daje dozu glamura. Boje su bazirane na bikoloru bijele kao boje par excellance u kombinaciji s crnom. Velika pažnja pridana je detaljima, kožni detalji s 3D efektima, te detalji s dragim kamenjem i kristalićima akcentiraju glamur prepoznatljive Linea žene.

holec

Jelena Holec

Jelena Holec još je jedno novo ime na listi Cro A Porter-ovih dizajnera. Fanatizam prirodnog i gotovo manijakalno izbjegavanje glatke površine bili su referenca za konstrukcijska rješenja, usmjerenja, rezove i siluete odjevnih predmeta. Koristeći fragmente uporabnih predmeta, nakita, zgrada, pa i cijelih gradova Jelena je dizajnirala svoje uzorke tekstila. Sam način dupliciranja, seciranja i poslagivanja uzoraka dodatno akcentira liniju ženskog tijela. Živopisnom koloritu sa naglaskom na tangerina narančastu, aqua plavu i neon žutu suprotstavljaju se uzorci u tonskoj skali ne boja, a čvrstim poligonalnim konstrukcijskim formama meko drapiranje transparentnih odjevnih predmeta.

Twins by Begović & Štimac

Twins by Begović & Štimac

Twins by Begović & Štimac prikazali su kolekciju u kojoj se žena osjeća snažno, ženstveno i jako sexy. Za Twinse modna nije samo odjeća, moda je zapravo sanjati fantaziju. Begović i Štimac rade na individualnosti svakog komada koji se uklapa u cjelinu. Svi komadi su im jednako bitni, posebni i reprezentativni svaki sam za sebe a sve ostalo ovisi o promatraću. Među paletom materijala nalazi se prava bojana koža, špaga i perje, đavolja koža, traper i još par materijala koji su odabrani zbog svog snažnog printa.

ivanman

IVANMAN

U svojoj novoj kolekciji IVANMAN prelazilazi konvencije i pokazuje autentičnu svojstvenost i inovativnu hrabrost. Obećavajuća kombinacija klasične i sportske note dokazuje svoju nosivost tradicionalnim volumenima i formama, ali istovremeno sa jakim naglašenim bojama prkosi svakodnevnom. Ljubičasta, fasete magente i tamne bež su kombinirane sa zelenom bojom igličastog drveća i „spaljenom“ narančastom. Crna boja stvara smirenije momente i doprinosi balansu. Rezimirajući, kolekcija AW 2015/16 IVANMAN poigrava se kombinacijom razrađene muške i sportske odjeće, radi se stilskoj neusklađenosti posebne vrste, jer da, namjera je da iritira i intrigira. Često ironičan i drugačiji od drugih, Ivan traga za novitetima i aktualnim potrebama – radost i hrabrost!

zigman

Juraj Zigman

Jubilarno izdanje zatvorio je talentirani Juraj Zigman čija kolekcija je prirodan nastavak njegove trenutne opsesije Madame Butterfly te nas je njegova kolekcija odvela u daleki Japan, u njihove vrtove i jezera. Zigman paralelno radi na novoj kolekciji i operi i logično je da mu misli ne mogu odlutat od kostimografije. U ovoj kolekciji koristi palete novih printeva, grafike je izrađivao koristeći japanske motive cvijeća, dezena na tradicionalnim kimonima te jakuza tetovazama. Sve to sklopio je u želji da ima ful kolorit, energiju boja. Osim tiska koristio je puno smirenije palete boja, modra, zagasito crvena te zlatna osnovne su boje koje se provlače kroz kolekciju. Kolekcija je lišena korzetiranih Zigman haljina ali seksipilne linije ne nedostaju već su manje izravne, dekolte i gola leđa funkcioniraju samo jedan bez drugog stvarajući Zigman ženu manje direktnom, poput orijenta, poput japanske kulture odjevanja, skrivenu, diskretnu ali punu iznenađenja.

Komentari