ZAVRŠENA VELIKA HUMANITARANA AKCIJA “SVI ZA MEDU”

Zahvaljujući tvrtkama Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija te posjetiteljima najvećeg kinolanca u regiji, 10 hrvatskih bolnica i dvije bo­sansko-hercegovačke napokon će dobiti pametne medvjediće Teddy the Guardian mladih domaćih inovatorica Josipe Majić i Ane Burice.

teddy3

Teddy the Guardian plišana je igračka s ugrađenim medicinskim senzori­ma kojima je zadatak kroz igru s djetetom pratiti parametre kao što su tje­lesna temperatura, broj otkucaja srca djeteta i zasićenost krvi kisikom te obrađene vrijednosti u realnom vremenu poslati na mobilnu aplikaciju gdje se generirani parametri na specifičan način vizualiziraju i pohranjuju te for­miraju jasnu i razumljivu sliku općeg zdravstvenog stanja djeteta. Na ovaj način djeca ne prolaze stresne preglede te im je uz pametnog medu bora­vak u bolnici ugodniji i zabavniji.

teddy2

Također im je osigurana i nužno potrebna opremu: pregledni ležaj, oksimetar, digitalne tlakomjere, balone za reanimaciju, ovlaživače zraka, babyhaler komplet, male stolove i stolice, televizore, inhalatore, kadu za pranje bolesnika, digitalne vage za djecu, fotozaštitne maske za oči, PC i pisač za holter uređaj/EKG, uljne radijatore i naslonjače na razvlačenje.

teddy1

Zajedničkom akcijom ove dvije tvrtke pod nazivom “Svi za Medu”, koja je trajala od 18. prosinca 2014. do 31. siječnja 2015., prikupljeno je 141886HRK i 1927KM, dok je vrijednost poklona partnera akcije, tvrtki Pod­ravka, SimBex, Hrvatski Telekom d.d., Tehnomarket i Eksa grupa, preko 100000HRK. Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija bolnica­ma poklonit će i uljepšavanje zidova veselim tapetama s likovima iz crtića, DVD playere te po 25 animiranih i dječjih filmova. Nesebičnom podrškom posjetitelja CineStara u 10 hrvatskih i 2 bo­sansko-hercegovačka grada prikupljeno je više novca nego što je bilo potrebno za 12 Teddyja, stoga će višak sredstava biti utrošen sukladno pot­rebama bolnica, a prema napucima koje su organizatori akcije dobili direk­tno od samih zdrastvenih ustanova.

Komentari