Proljetna ponuda u optici Ghetaldus

Dobar odabir sunčanih naočala podrazumijeva u prvom redu kvalitetan vid bez napora i zaštitu očiju od štetnog djelovanja UV zraka. Većina ljudi na sunčane naočale gleda kao na modni dodatak, ali ne i kao na sredstvo brige o vlastitom zdravlju, u ovom slučaju brige za vlastiti vid. Bitna nam je boja, okvir, ali ne i jesmo li time učinili dobro ili loše za svoje oči.

ghetaldus

Nekvalitetne sunčane naočale štete našem vidu prvenstveno jer nam se oči dodatno naprežu, a sučeve zrake slobodno prodiru kroz takva stakla oštećujući površinu kao i dublje strukture oka, leću i makulu. Kod djece su očne strukture još uvijek nezrele, u procesu razvoja,širina zjenica je veća te su stupnjevi oštećenja i kumulativni učinak štetnog zračenja na oko izraženiji, pojašnjava dr. Tomljanović iz Poliklinike Ghetaldus.

U slučaju da nosite dioptrijske naočale u Ghetaldusu vam mogu izraditi naočalne leće s fotoosjetljivim učinkom i maksimalnom UV zaštitom i to na način da su prozirne dok se ne izlože vanjskom svjetlu, a pod utjecajem UV zraka potamne. Pri odabiru sunčanih naočala važno je paziti i na odabir okvira. Okvir sunčanih naočala ne smije biti premalen kako zrake ne bi prolazile sa strane. Uz to moraju dobro prilijegati uz lice i pratiti oblik lica. Ili da pojednostavimo – bolje je imati i malo veće sunčane naočale nego da su premalene tako da vam štite i oči i kožu oko očiju. Sunčane naočale vašim očima nisu potrebne samo tijekom ljeta. Vaš vid treba kvalitetnu zaštitu kroz cijelu godinu, posebno u mediteranskom podneblju u kojemu živimo.

Komentari