Kako zaštititi kožu od isušivanja?

zastita-koze

Suha i dehidrirana koža naš je najveći beauty problem zimi, kada joj ravnotežu narušava čitav niz nepogodnih čimbenika. Primjerice, grijane prostorije u kojima provodimo većinu dana, a u kojima je zrak topao i uglavnom vrlo suh. Ni vanjski zrak nije previše milosrdan prema koži, na čije zdravlje svakako utječu niske temperature i vjetar. Rezultat je koža koja gubi vlagu, a jednom kada ju u potpunosti izgubi, teško ju je vratiti u normalu.

S obzirom na scenarij koji se ponavlja iz godine u godinu, problem isušene i posljedično perutave kože možete izbjeći već danas, i to ako joj pružite potrebnu i hladnijoj sezoni prilagođenu njegu.

Nivea Care Shower Care & Magnolia / Biobaza 3 u 1 gel za tuširanje

Nivea Care Shower Care & Magnolia / Biobaza 3 u 1 gel za tuširanje

Koristite nježne čistače za kožu

Bilo da je u pitanju lice ili tijelo, proizvod kojim ga čistite na dnevnoj bazi trebao bi biti što nježniji. Svakako izbjegavajte sapune, a kupaonicu napunite proizvodima koji su ne samo nježni, već i hidratiziraju kožu te joj vraćaju potrebnu vlagu koju preko dana gubi.

zastita-koze5

Nuxe krema za lice / Uriage krema za lice

Njegujte kožu bogatim kremama i losionima

Kada kažemo bogatim, pritom mislimo na guste i konkretne kreme koje ćete koristiti svaki dan, pogotovo ako vam je koža sklona isušivanju ili perutanju. Ovakve proizvode koži morate osigurati kako bi ostala u balansu, a najbolje ih je nanositi na lice i tijelo nakon tuširanja, kada vam je koža još vlažna.

Melvita iznimna uljepšavajuća krema za tijelo / L'Occitane hidratantni losion

Melvita iznimna uljepšavajuća krema za tijelo / L’Occitane hidratantni losion

Promijenite navike pri tuširanju

Zimi nije preporučjivo zadržavati se predugo pod tušem ili u toploj kupki. Kontrolirajte vrijeme koje provodite ondje i pripazite na još jedan bitan detalj: voda ne bi smjela prevruća (niti prehladna), već jednostavno topla.

Cowshed Cow Pat krema za ruke / Biofficina Toscana zaštitna krema za ruke

Cowshed Cow Pat krema za ruke / Biofficina Toscana zaštitna krema za ruke

Ne zaboravite na usne i ruke

U zimskim mjesecima, više no ikad od koristi će vam biti raznorazni balzami i njegujuće kreme, a pritom nemojte zaboraviti ni na one koje ciljano njeguju usne i ruke. Nabavite mala i praktična pakiranja koja ćete nositi sa sobom gdje god krenuli. Koža će vam biti zahvalna.

EOS balzam za usne / Bobbi Brown balzam za usne

EOS balzam za usne / Bobbi Brown balzam za usne

Zaštitite se od suhog zraka

Hladan i suhi zrak iz vaše kože doslovno izvlači vlagu i ostavlja njenu površinu crvenom, ispucalom i perutavom. Najviše pozornosti posvetite prostoru u kojem provodite najveći dio dana, bilo da je riječ o stanu ili radnome mjestu te investirajte u ovlaživač zraka, koji će vašu kožu također zaštititi od isušivanja.

Pijte dovoljno vode

Pijete li dovoljno vode, kožu ćete hidratizirati i iznutra, a ako ste zdravi iznutra, izgledat ćete zdravo i izvana. Pripazite na količinu vode koju unosite svakodnevno u organizam i neka ona bude dovoljna da osigura koži potrebnu vlagu.

Komentari