Zasladite večer s banana palačinkama

IMG_6358

@kitchentreaty

Slatko donosi osjećaj zadovoljstva i sreće te mu često pribjegavamo na kraju dana kada se želimo opustiti i pojesti nešto ‘grešno’. No, često se ubrzo pitamo – što nam je to trebalo?

No, postoji rješenje! Pogotovo za ljubitelje palačinki. I banana. Čisto da palačinke ne budu preklasične, jednostavne dodali smo banane čija konzumacija pomaže pretvorbi ugljikohidrata u glukozu i time održava pravilnu razinu šećera u krvi. Znači – banane su više nego odlične za naše zdravlje.

fluffy-banana-pancakes-2

@kitchentreaty

Naletili smo na recept za pjenaste palačinke s bananama, isprobali, oduševili se i odlučili podijeliti s vama! Postoji nekoliko načina kako pripremiti pjenaste palačinke i to tako da su ekstra lagane. Tajna je u dodavanju praška za pecivo smjesi za palačinke. Prašak se aktivira dva puta – prvi put kada se smoči i drugi put kada se zagrije. Dvostruka aktivacija obećava jako pjenasto tijesto. Ako vam ovo zvuči komplicirano – ne bojte se! Za ove palačinke trebat će vam ravno 15 minuta.

Sastojci:

2 šalice biljnog mlijeka (bademovo mlijeko)
2 manje ili 1 veća prezrela banana za umutiti u smjesu
1 banana koju ćete narezati na šnite
2 žlice kokosovog maslaca
2 čajne žličice ekstrakta vanilije
2 i 1/2 šalice brašna
1/4 šalica šećera
1 vrećica praška za pecivo
1/2 čajne žličice soli

fluffy pancakes post 3

@kitchentreaty

Sve sastojke (osim one jedne banane) dobro izmiješati i ostaviti da odstoje 5 minuta. Smjesa će početi bubriti – što i želimo.

Nakon 5 minuta dizanja izlijte smjesu na tavu u količini kako inače radite palačinke te ih okrenite kada počnu dobivati crvenkaste fleke tj. boju. Servirajte ih uz narezane kriške banane i par žlica javorovog sirupa. Vaša zaslađena, no zdrava, večera je tu!

T.R.

Foto: Instagram

Komentari