Zasladite svoje nepce Holy Crêpe palačinkama

Kako cvjeta zagrebačka gastro scena, tako se pojavljuje sve više specijaliziranih restorana i bistroa u kojima vlada samo jedna vrsta jela. Počelo je s pizzama, pa preko burgera stiglo do palačinki. A baš su palačinkarnice posebno popularne među ljubiteljima slatkiša zbog praktičnosti ovog deserta i često je u njima teško pronaći slobodno mjesto, pogotovo navečer kad zavlada glad za slatkim.

holycrepe4

Među novijim palačinkarnicama u Zagrebu nalazi se simpatična Holy Crêpe u Bukovačkoj 23, dijelu grada koji se sve više razvija po pitanju primamljivih gastro lokacija. Na ideju o otvaranju došli su mladi njemački poduzetnik i njegova djevojka, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, i sami veliki ljubitelji palačinki. “Strast prema njima je bila pokretač cijele ideje, a razvoj situacije nam je uvelike išao u korist. Igrom slučaja oslobodio se prostor u kojem se trenutno i nalazi Holy Crêpe, koji je vrata uz vrata sa salonom za sunčanje kojeg ja vodim i čija sam vlasnica. Sama lokacija Holy Crêpea je u sklopu kompleksa zgrada s još ugostiteljskih objekata, a mi smo smatrali da jedino što nedostaje da bi se zaokružila čitava ugostiteljska ponuda su upravo palačinke.” otkriva nam Jelena, suvlasnica palačinkarnice.

holycrepe11

Malo je onih koji ne vole palačinke upravo zbog praktičnosti i raznolikosti koja se prilagođava svim ukusima, ali kreirati kombinacije njihovih nadjeva kako bi se izdvojili od konkurencije nije nimalo lako. “I sami smo se iznenadili kada smo se upustili u projekt koje sve mogućnosti postoje pri samoj pripremi palačinki, koje za neke može predstavljati slatki desert, dok drugima može biti jedan dnevni obrok.” komentiraju iz Holy Crêpea.

holycrepe6

Što se tiče same ponude, ovdje možete probati slatke i slane palačinke, s time da u kategoriji slatkih u ponudi imaju i američke palačinke. Veliku pažnja posvećuje se kvaliteti sastojaka te ih iz tog razloga većinom uvoze iz SAD-a i Njemačke. Primjerice, javorov sirup koji neophodno ide uz američke palačinke, naručuje se iz Amerike kako bi one bile što bliže originalu. Od slanih palačinki trenutno u ponudi imaju dvije vrste, kombinaciju sira i šunke te sira i pršuta: “Zasad smo se susreli smo se s jako pozitivnim dojmovima gostiju, no to ne znači da u budućnosti nije u planu proširivanje ponude u toj kategoriji. Općenito su reakcije gostiju pozitivne te zbog toga planiramo proširiti poslovanje u Hrvatskoj, a ubrzo i u Njemačkoj”.

holycrepe1

Uvjerite se i sami i posjetite Holy Crêpe, svaki dan od 9 do 23 sata.

holycrepe8

holycrepe7

holycrepe3

holycrepe9

holycrepe5

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari