Zarolani sladoled postaje novi trend

Baš kad ste pomislili da ne može luđe od sladoleda u oblaku ili crnog sladoleda, naiđe novost koja iznenadi. Doduše, zarolani sladoled novost je samo na Zapadu – radi se o popularnom street foodu azijskih zemalja kao što su Tajland, Malezija, Filipini ili Kambodža.

Poput nekih drugih jela koja se rade na vrućoj metalnoj ploči, i zarolani sladoled radi se ‘stir-fry’ metodom, ali naravno na ledenoj podlozi. ‘Stir-fry’ podrazumijeva lijevanje na ploču, miješanje raznih sastojaka i zatim njihovo serviranje. U ovom slučaju radi se o mlijeku koje se poput palačinke izlijeva na ploču ohlađenu na -35 stupnjeva Celzijusa gdje se instant smrzava.

Biljnom ili kravljem mlijeku zatim se dodaje voće, keksi, čokolada i drugi sastojci po želji te se sve skupa sjecka i miješa metalnim špatulama dok smjesa ne postane homogena i kremasta, a naposljetku se zarola baš kao i palačinka.

Klasičan street food na moderan način populariziran je u New Yorku, u slastičarnici 10Below Ice Cream, otkuda se proširio i dalje. Uz razne okuse zarolanog sladoleda, u slastičarnici nude brojne druge dodatke koji se zatim spajaju u posluženoj čašici. Naravno da je privlačnost i maštovitost deserta odmah zavladala društvenim mrežama te svakodnevno privlači posjetitelje u potrazi za zanimljivim gastro novitetima.

Zarolani sladoled

Zarolani sladoled

Foto: 10Below Ice Cream, Instagram

Komentari

1 Response