Zanimljiva hrvatska čokoladna priča

Čokolaterija Hedona iz Križevaca nije samo obična čokolaterija. Uz fantastične čokolade i praline koje izrađuju, njihova priča ima i društveno odgovornu notu. Naime, Hedonu je osnovala Udruga invalida Križevci 2013. godine i ono što je razlikuje od svih je da se radi o socijalnom poduzeću u kojem većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom.

hedona4

“Poduzeće je usmjereno na društveno korisno dobro, tj. dobrobit za svakog zaposlenika i kontinuiranu mogućnost razvoja kako zaposlenika, tako i samog poduzeća. Sva ostvarena dobit reinvestira se u zaposlenike, u razvoj njihovih kompetencija i njihovog zadovoljstva, u otvaranje novih radnih mjesta i u sam tehnološki razvoj poduzeća kao i dopunu novih djelatnosti.” kako navodi tim čokolaterije Hedona.

hedona2

No domaće slastice koje proizvode ono su što će vas ‘zakačiti’ za ovu čokolateriju. Tu je nekoliko vrsta čokolade – tamna sa 72% kakaa, mliječna, božanstveni miksevi u kojima se spajaju mliječna i tamna čokolada s posipom od sitno mljevenih lješnjaka i suhog voća te nekoliko vrsta pralina s ukusnim punjenjima (lješnjak, marcipan, jagoda). Novost u ponudi je i bijela čokolada te bijela čokolada posipana brusnicom i sjeckanim lješnjacima. Čokolade su dostupne na brojnim prodajnim mjestima, a mogu se naručiti i putem webshopa na stranici Hedona-chocolate.com. Ovakvim primamljivim personaliziranim znakom pažnje možete oduševiti svakog i pokloniti nešto s porukom, pogotovo u blagdansko doba koje uskoro stiže.

Foto: Hedona

Komentari