Zanimljiv projekt za sve ljubitelje timelapse videa

Cilj projekta je da se kroz takozvani crowdsourcing timelapse video zapisa napravi finalna video kompilacija koja će predstavljati cijelu Hrvatsku. Crowdsourcing se pokazala kao idealna opcija da se napravi jedan takav reprezentativni video jer se na taj način mogu prikupiti zapisi iz cijele Hrvatske bez potrebe za dodatnom investicijom u putovanja.

timelapsevideo1

Oprema koja vam je potrebna/dovoljna za snimanje timelapse videa može biti bilo koji pametni(ji) telefon s nekom timelapse aplikacijom, GOpro kamera, razne kompaktni, DSLR ili mirrorless fotoaparati. Dakle većina današnjih fotoaparata, kamera i mobitela koje posjedujete podržava opciju snimanja timelapse videa ili fotografije.

Ono što se traži od vas kao sudionika (autora) videa je da pošaljete jedan ili više timelapse snimaka svojeg grada, mjesta, sela, okoline, prirode, života, a koji što reprezentativnije prikazuju određenu temu koju autor želi prikazati. Dakle, kratki video bi trebao što zornije prikazati vaš kraj, okolinu, dnevni ritual, događaj, koncert, ulice grada, promet, prolaznost ljudi… Jedini tematski uvjet je da se video može nekako povezati s Hrvatskom.

Najvažnije za timelapse snimku je da bilježite neki pokret na snimci. Iako prostim okom taj pokret nije vidljiv (primjer sumaglica) u timelapse videu on postaje – čudo. Pokušajte si zamisliti koje se sve promjene dogode unutar pola sata ili sat vremena i kako bi to izgledalo u videu u trajanju od recimo desetak sekundi.

Ako vas je zainteresirao ovaj projekt i voljeli bi sudjelovati, pogledajte nekoliko primjera timelapse videa te dodatne informacije o snimanju i slanju videa pročitajte ovdje.

Komentari