Zanimljiv interijer novog splitskog caffe bara

kantoon8

Nedavno je u Splitu otvoren novi caffe bar i daily lounge – na adresi Put Firula 57, Kantoon već privlači goste svojim zanimljivim interijerom i raznovrsnom ponudom. U unutrašnjosti glavnu ‘riječ’ ima vertikalni vrt sa začinskim biljem koji se proteže uz cijeli jedan zid dajući dašak zelenila cijelom prostoru u kojem prevladavaju tople zemljane boje.

kantoon7

Vertikalni vrt po uzoru na Mercat de Santa Caterina u Barceloni, kao i cijeli koncept interijera osmišljeni su od strane studija HWT uz suradnju Milana Mašanovića i asistenciju arhitektice Katje Dešković. Odabran je urbani pristup s elementima industrijalnog stila. Tako sa stropova vise takozvane ‘dijamantne’ lampe, visilice čija je žarulja smještena u metalni kavez u obliku dijamanta, a drugi metalni detalji protežu se kroz cijeli prostor. Njegova hladnoća razbijena je drvenim zidnim oblogama te mekanim foteljama i naslonjačima.

kantoon5

Prostor je osmišljen kao mjesto za ugodan početak dana uz doručak, kavu, prirodne sokove, afterwork opuštanje za zaposlene ljude koji žele ugodnu i intimnu atmosferu, uz malo drugačiju ponudu na kakvu smo inače navikli u caffe barovima. Ujutro se služe superfood doručci (müsli sa svježim voćem, organska jaja…), oko podneva zdravi obroci poput salata, a navečer tapas uz vrhunska vina.

kantoon4

Vruće ljetne dane rashladit će suradnja s trgovinom začina i čajeva Harissa. Naime, uz standardnu ponudu premium čajeva, dnevno će se svježe pripremati hladne infuzije – ledeni čajevi bez aditiva. U skorijoj budućnosti u Kantoonu pripremaju prezentacije vina, jedinstvenu koktel karta, degustacije tapasa i glazbene večeri uz live glazbu u čemu će se moći uživati cijelog ljeta, kako u interijeru bara, tako i na prostranoj terasi.

kantoon3

kantoon1

kantoon2

Komentari