Zagrijte se uz toplu sangriju u Mio Corazon baru

Kad prvi puta nakon ljeta krenu padati temperature, toliko smo zauzeti nostalgičnim osvrtanjem na duge tople dane da zaboravljamo kako i jesen i zima imaju svoje draži rezervirane samo za hladnija godišnja doba. Jedna od tih draži je i aromatično, mirisno kuhano vino koje se zimi nađe na svim menijima, no jeste li ikad probali kuhanu sangriju?

miocorazon3

Tradicionalne španjolske delicije volimo degustirati u zagrebačkom tapas baru Mio Corazon koji već nekoliko mjeseci obitava u Radićevoj ulici na broju 16, a za kišnu sezonu u baru su osmislili toplu sangriju umjesto uobičajene, hladne verzije. Ako ste ikad posjetili Mio Corazon onda ste vjerojatno degustirali hladne sangrije – Klasičnu, Corazon i Blanca, a sad su sve dostupne u toploj verziji. Corazon sangrija je crno vino kuhano sa šumskim voćem i đumbirom, klasičnu sangrija je crno vino kuhano s narančom, limunom i raznovrsnim voćem, a Blanca sangrija je bijelo vino kuhano s raznovrsnim voćem.

miocorazon2

Najzanimljivija je nova vrsta sangrije u Mio Corazon baru – Guinda, koja sadrži crno vino kuhano s višnjom, medom, narančom i začinima cimetom, anisom, klinčićem i muškatnim oraščićem. Idealan recept za grijanje u hladnim mjesecima jer ako u kombinaciju ubacite koji tapas i toplu španjolsku atmosferu zaboravit ćete da je vani zima.

miocorazon1

Komentari