Zagrebački kafić koji vole i klinci i njihovi roditelji

Pri vrhu Tkalčićeve ulice, na mjestu gdje počinje pješačka zona, otvoren je Playground, prvi kafić u Hrvatskoj koji je podređen potrebama obitelji s djecom. Riječ je o nepušačkom kafiću koji uz klasičnu ponudu napitaka, gostima nudi smoothieje i cijeđene sokove te ukusne i zdrave slastice među kojima su i sirove torte Mihaele Devescovi. Kako bi u slasticama mogli uživati svi gosti – od roditelja s djecom preko osoba koje pate od dijabetesa ili alergija, do onih koje se brinu o liniji, posebno se pazilo na izbor dobavljača te podrijetlo namirnica od kojih se torte i kolači stvaraju. Ponudu zaokružuje bar sa slanim zalogajima.

playground6

playground10

“Fantastični family friendly kafići postoje diljem svijeta, no za razliku od onih u Sjedinjenim Američkim Državama koji se prostiru na nekoliko stotina četvornih metara, ja sam htjela otvoriti jedan po ukusu naših ljudi. Zbog toga je izabran intimniji prostor od pedesetak kvadrata, uređen ugodno i funkcionalno djeci i odraslima. Koliko je Zagrebu neophodno takvo mjesto, osjećala sam i zbog vlastite djece, ali i po pričama prijatelja i poznanika”, objašnjava Vedrana Džanić, pokretačica Playgrounda, u poslovnim krugovima poznata kao osnivačica Dječjeg vrtića Čigra.

playground7

playground1

Kako je kroz pedagoški rad dug više od petnaest godina, dobro upoznala potrebe roditelja i djece, odlučila je da prostor bude višenamjenski. Tako Playground, među ostalim, sadržava poseban kutak za dječju igru, zabavu i kreativne radionice te previjalište. Za roditelje će se organizirati korisna predavanja i knjiški klub. “Kroz knjiški ćemo klub na čitanje poticati djecu i roditelje, a ljubav prema knjigama dodatno će razvijati pričom o knjigama sa svojim vršnjacima. Takva ćemo druženja u Playgroundu organizirati dva puta tjedno”, najavila je Vedrana. Ugodan prostor u bijelo-ljubičastim tonovima su zajednički uređivali arhitekt Darko Kovač i dizajnerica Maša Poljanec.

playground2

playground8

playground9

Kafić, stvoren po mjeri malih i velikih posjetitelja čije će želje i potrebe nastaviti kontinuirano osluškivati te prema njima prilagođavati ponudu i ostale sadržaje, bit će otvoren svakodnevno između 10 i 22 sata.

playground3

playground4

playground5

Playground caffe
Tkalčićeva 84, Zagreb

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari