Ponovno kreće gastro festival Svijet na tanjuru

amelie

Amélie

Drugu godinu zaredom, festival Svijet na tanjuru vodi nas na nezaboravno gastro putovanje po cijelom svijetu. Održat će se od 8. do 19. rujna u Zagrebu na Europskom trgu, a ‘krenut’ će iz Hrvatske, i to uz domaće specijalitete koji će posjetitelje dalje voditi put Azije, Amerike i Europe.

Ukoliko volite uživati u raznim kuhinjama svijeta, u 11 dana festivala oduševit će vas ponuda okupljenih izlagača. Uživat ćete u  indijskoj samosi, američkim burgerima, talijanskoj pašti, makedonskim pljeskavicama, nizozemskim palačinkama i mnogim drugim delicijama.

food

Food and Mood

Možda ćete probati i Gyozu, Kotthu, Roti, Vareniki i osim značenja imena, otkriti i okuse Šri Lanke, Japana, Kolumbije, Paragvaja ili Rusije. Neki od zasad poznatih izlagača su Wok & Roll, Ruske delicije, Ginger Sushi Zagreb. Pani Zagreb, ChevapRolls, Royal India, Maximilian Bavarski restoran, Food and Mood, Amélie slastičarnica i mnogi drugi.

juicebox2

Juice Box

Samu gastro komponentu festivala prati i bogat zabavni program, pa će posjetitelji imati priliku proslaviti kineski Mid Autumn festival, naučiti osnove talijanskog jezika,  savladati japanske borilačke vještine, micati se u ritmu južnoameričke salse, zapjevati pokoju šansonu i razveseliti se uz vrhunske glazbenike. Sve detalje o festivalu pratite i saznajte na stranici Svijet na tanjuru.

pani zagreb

Pani Zagreb

chevaprolls2

ChevapRolls

ginger2

Ginger Sushi Zagreb

Foto: Facebook

Komentari