Wes Anderson najavio novi animirani film

Wes Anderson Isle of Dogs

U kratkom videu snimanom u njegovom karakterističnom i prepoznatljivom stilu, Wes Anderson, uz malu pomoć Edwarda Nortona, službeno je najavio, svoj novi projekt. Nakon, po mnogočemu, njegovog najuspješnijeg filma The Grand Budapest Hotel, Anderson se u najavljenom projektu vraća stop animaciji. Riječ je o animiranom filmu naziva Isle of Dogs koji će biti njegov drugi animirani dugometražni film.

Wes Anderson Isle of Dogs

 

Inspiraciju za novi film Wes Anderson je pronašao u japanskoj priči što potvrđuje i neobičan plakat koji se pojavio i mnogi japanski glumci uključeni u zavidnu glumačku postavu. Jednako poput Mr.Fox, The Isle of Dogs priču priča kroz živote životinja, točnije pasa kojima će život svojim glasom udahnuti Bill Murray, Bryan Cranston, Tilda Swinton, Frances McDormand, Scarlett Johansson, Greta Gerwig, Jeff Goldblum, F. Murray Abraham, Harvey Keitel, Akira Ito, Akira Takayama, Koyu Rankin, Courtney B. Vance i Yoko Ono. Iako je cijeli projekt još uvijek obavijen velom tajne, u video najavi Anderson nas nakratko upoznaje s psom Rexom kojem će glas posuditi Edward Norton.

Wes Anderson Isle of Dogs

Povratak izvrsnosti u stop animaciji koju je već postigao u Mr.Foxu i povratak radu s nekim od najboljih glumaca s kojima je već surađivao na različitim projektima najbolja su najava novog i zanimljivog filma iz radionice Wesa Andersona nestrpljivo iščekivanje kojeg može početi. Cijeli video vrckastog redatelja obožavanog i u svijetu indie filmografije i u Hollywoodu pogledajte u nastavku.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Screenshot

Komentari