Genijalni projekt od Lego kocaka

Svatko se jednom u svome životu našao opčinjen Lego kockama i što sve može s njima napraviti. Još od najranijeg djetinjstva, od otprilike treće godine života, pokušavamo graditi, stvarati i kreirati. Umijeće kreiranja svakoga ispunjava srećom i zadovoljstvom. Velika većina nas je kao djeca prvi takav osjećaj postignuća osvjestila gradeći neki svoj svijet od Lego kocaka.

SAMP post 2

No, neki ne prestaju do dan danas, čak i u odraslim godinama. Jedino što aspiracije i ciljevi postaju proporcionalno s godinama sve teži, kompliciraniji i veći. Tako su se Steve Sammartino i Raul Oaida, australski poduzetnik i rumunjski tinejđer genijalac, upoznali na internetu i zajednički interest, ili bolje rečeno strast, prema Lego kockama navela ih je na zajednički projekt izrade vozila. ‘The Super Awesome Micro Project‘ genijalni je naziv još genijalnijeg njihovog projekta.

SAMP post 1

Napravili su vozilo, posve funkcionalno, skoro u potpunosti od Lego kocaka i još je k tome gorivo koje ga pokreće – zrak! Smatramo da su u potpunosti opravdali naziv svog projekta. Projekt je pokrenut samo s jednim tweetom te je nužna potpora za njegovu realizaciju ostvarena jako brzo.

SAMP post 3

Četrdesetak malih investitora je poduprlo projekt te je on ubrzo i realiziran. Iskoristili su više od 500000 Lego kockica, motor vozila izrađen je od standardnih Lego kocaka i pokreće ga zrak, najveća postignuta brzina je 20-30 kilometara po satu, vozilo je napravljeno u Rumunjskoj i transportirano na tajnu lokaciju u Melbourne, Australiju.

Foto: The Super Awesome Micro Project

Komentari