Vodimo vas na adventsko putovanje u Beč

Bliži nam se, za mnoge, najljepši dio godine – vrijeme adventa, a jedan od najpoznatijih svakako je onaj u Beču, koji svake godine privuče više od tri milijuna posjetitelja. Okićene jelke, božićne pjesme, šareni kolačići, kuhano vino s mirisom cimeta i klinčića, samo su dio scenarija najomiljenijeg adventa u Austriji, koji se preko noći pretvara u pravu božićnu bajku s tisućama šarenih lampica.

27247 post

Adventski sajam u Beču, poznatiji pod imenom ‘Adventska čarolija u Beču’, odvija se na Rathausplatzu ispred Gradske vijećnice, u samom središtu grada, gdje vas očekuje tradicija na svakom koraku. U idiličnoj zimskoj atmosferi, koja usprkos niskim temperaturama odiše toplinom, pronaći ćete ručno ukrašene figurice, šalice, kuglice i razne poslastice koje su dio božićnog asortimana s kojim ćete vrlo lako razveseliti svoje najdraže.

bec post

Advent Magic koji se smjestio u Rathausparku, oduševit će one zaljubljene jer se tamo nalazi ‘Little Heart Tree’, ispod kojeg je običaj izmijeniti poljubac. Romantičan je i božićni sajam na Spittelbergu, čija je posebnost veliki izbor vrućih napitaka i kulinarskih specijaliteta.

shutterstock_757391 post

Diljem Beča postavljena su i ‘božićna sela’ koja upotpunjuju cijeli ugođaj. Uživajte u vožnji turističkim vlakićima i na vrtuljcima, te bogatom izboru blagdanskih delicija poput kuglica s rumom, jabučnog punča, pečenih krumpirića, vafla, krafni i čokoladnih slatkiša.

Posjetite klizalište na Schloss Wilhelminenbergu, odakle se pruža prekrasan pogled na grad, dok vas u MuseumsQuartier očekuje niz interesantnih aktivnosti poput ispijanja punča u Ledenom paviljonu, igranje curlinga, utrke vozila na daljinsko upravljanje i maštovite svjetlosne projekcije.

shutterstock_69057241 post

Svake godine Bečani se potrude pripremiti bogati program uz raskošnu rasvjetu i zborove iz cijeloga svijeta čiji repertoar tradicionalnih božićnih pjesama pridonosi posebnom ugođaju sajma. Stoga ne propustite posjetiti grad koji u prosincu jednostavno miriše na Božić.

U suradnji s kompanijama MasterCard i Atlas, Journal vas ove zime vodi u romantični Beč. Sudjelujte u našem nagradnom natječaju i osvojite vikend u Beču za dvije osobe 5. i 6. prosinca ili 12. i 13. prosinca.

shutterstock_88582381 post

Kako biste osvojili ovu lijepu nagradu, pošaljite nam već danas na info@journal.hr u kojem opisujete po čemu bi adventsko putovanje u Beč bilo za vas posebno. Ne zaboravite napisati i svoje ime i prezime, adresu i kontakt telefon. Nagradni natječaj traje do 25. studenog do ponoći. Tko je poslao najbolji odgovor i osvojio nagradu, objavit ćemo 26. studenog.

Adventsko putovanje u Beč za dvoje osvojio je Adam Vrbanić iz Sibinja. Hvala svima koji su sudjelovali!

sxc predsj palaca hofburg vienna 1135787_28356036 post

Na adventsko putovanje uvijek ponesite svoju MasterCard karticu koja će svaku kupovinu učiniti zadovoljstvom. Više informacija o Atlasovom putovanju pročitajte ovdje.

Vienna_shutterstock_28831745 post

Komentari