Marija Bišćan i Damira Katarina Milićević za Diadoru

U drugom videu u suradnji s brendom Diadora, Marija Bišćan i njezina osobna trenerica te Journal kolumnistica Damira Katarina Milićević, pripremile su za vas vježbe za jačanje mišića corea. Ta skupina mišića osigurat će dobru potporu kralježnici i olakšati svakodnevno kretanje!

diadora4

Prva vježba je koordinacijska vježba naizmjeničnim podizanjem i spuštanjem nogu. Tijelo je u položaju izdržaja i dugoj liniji od vrha glave do peta. Laktovi su ispod ramena, a noge su na vršcima prstiju. Podižemo jednu, zatim drugu nogu, malo više od visine kuka. Peta je zategnuta (dorzalna fleksija). Zatim slijedi podizanje suprotne ruke i noge u klečećem uporu. Nekoliko puta podići istu suprotnu ruku i nogu u liniju s ramenom i kukom, bez rotacije zdjelice i izvijanja donjeg dijela leđa.

Treća vježba je također iz položaja izdržaja, naizmjenično podižemo nogu u visini kuka. Četvrta i peta vježba su za donji dio leđa – iz ležećeg položaja na trbuhu podignite glavu i prsni dio kralježnice od podloge. Pritom kontrahirajte leđnu muskulaturu. Zatim gornji dio tijela neka ostane na podu, a podižete obje noge sasvim malo od poda.

Marija Bišćan i Damira Katarina Milićević za brend Diadora from Journal.hr on Vimeo.

Zadnje dvije vježbe su opet iz položaja izdržaja. Prvo podižemo jednu nogu i bočnim pokretom koljeno povlačimo prema ramenu – na kraju laganim skokom obje noge raširimo pa skupimo. Stisnite mišiće stražnjice i bedrene mišiće istovremeno. Vježbajte uz video!

Foto: Maja Kljajić
Video: Suzana Arslani

Komentari