Divna vjenčanja u Zagrebu i okolici

Iako je sezona vjenčanja, ruku pod ruku s toplim vremenom, prošla, planiranja za sljedeću već su odavno počela. Ako tražite idealnu lokaciju za svoj veliki dan ili za neku drugu, jednako svečanu i posebnu prigodu, izabrali smo šest mjesta u Zagrebu i njegovoj okolici čija će bajkovitost doista učiniti vaš dan nezaboravnim.

LA GRMA (Grmoščica desna 40, Zagreb)

Ako naiđete na zelenu oazu smještenu u zaštićenom području park-šume Grmoščica, samo par minuta udaljenu od centra Zagreba, pronašli ste La Grmu, mjesto u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled. Stara tvornica perja pretvorena u moderan prostor koji još uvijek nosi dio šarma prošlosti s pomno uređenim eksterijerom, savršen je izbor neovisno o tome kakvo ste vjenčanje zamisliti jer će njihov tim, spreman na svaki izazov, transformirati ovaj već predivan prostor u oazu satkanu od vaših želja.

KONJIČKI KLUB TRAJBAR TEAM (Josipa bana Jelačića 199, Zaprešić)

Dvadesetogodišnja tradicija iza konjičkog kluba Trajbar idealno je rješenje za mladence koji su u potrazi za prostorom koji spaja tradiciju s modernim elementima. Rustikalno uređenje spojeno s bijelim i bež tonovima poslužit će kao idealno okruženje za svečani obrok. Nakon što su servirane sve delicije koje će oduševiti i najveće gurmane među vašim gostima, raznobojna svjetla dat će prostoru novo ruho i pretvoriti ga u plesni podij na kojem se vaši gosti mogu zabavljati do prvih zraka jutarnjeg sunca.

MALI DVORAC (Pasanska Gorica 70, Gornja Stubica)

Okružen prirodnim ljepotama zagorskog krajolika, u Gornjoj Stubici, smjestio se Mali dvorac, mjesto stvoreno za svaki poseban događaj koji odlučite podijeliti s najbližima. Jedinstvenost ove lokacije je profinjenost ne samo unutrašnjeg prostora, već i vanjske terase u centru koje se nalazi bazen savršen za ljetne partije u stilu raskošnih zabava opisanih u Velikom Gatsbiju.

WEDDING RESORT CORBERON (Mačkovec, Brdovec)

U blizini klasicističkog dvorca Januševec u Zaprešiću, smjestio se Wedding Resort Corberon čija je unutrašnja raskošnost elegantan kontrast zelenilu hrastove šume koja ga okružuje. Šumski eksterijer skriva različite tematske sadržaje koji će se pobrinuti da mladenci sa sobom ponesu bajkovitu fotografiju kao savršeni podsjetnik na jednako bajkoviti dan. Stablima postavljenima između stolova, dio šumske atmosfere iz eksterijera preseljen je i u luksuzni bijeli šator ukrašen kristalnim lusterima, raskošnim sagovima i cvjetnim dekoracijama čime je postignut harmoničan spoj prirode i kraljevskog luksuza.

IMANJE MARINCEL (Gramača 44, Zagreb)

Na kraju, za ljubitelje dobre, stare klasike koji su inspiraciju za svoje vjenčanje pronašli u romantičnim hollywoodskim filmovima, imanje Marincel nudi cinematičan ugođaj kako u interijeru, tako i u prekrasnom eksterijeru koji ga okružuje. Interijer je san svakog klasičara u kojem je drvena konstrukcija spojena s elegantnom bijelom bojom, velikim prozorima i raskošnim detaljima poput cvjetnih aranžmana, srebrnih svijećnjaka i kristalnih ukrasa. Vrata sale nisu granica luksuznog uređenja jer se ono nastavlja i u eksterijeru na prostranoj terasi s bazenom i u mnogim detaljima koji garantiraju romantičnu atmosferu u svakom kutku dvorišta.

ZABOKY SELO (Pavlovec Zabočki 160, Zabok)

Već smo vas u nekoliko navrata upoznali sa Zaboky selom, malim seocetom s izvornim zagorskim ‘hižama’ smještenim u blizini Zagreba, u srcu Hrvatskog Zagorja. Osim za druga velika životna događanja, Zaboky se sve češće profilira kao romantična lokacija za vjenčanja. Zelenilo, polja, rustikalna atmosfera, starinski detalji, sve odiše idejama za ceremonije u svako doba godine. I ne samo vjenčanja, već i tematske djevojačke zabave skrivene u prirodi.

Tekst: Ela Jarni

Foto: La Grma, Facebook stranica Konjičkog kluba Trajbar Team, Mali Dvorac, Maja Jokić (Maja Jokić Weddings), Imanje Marincel, Zaboky selo

Komentari