Vjenčana frizura koja odgovara svakom stilu

Možda se čitajući naslov mnogi ne bi složili s ovakvom tvrdnjom, no razuvjeriti ćemo vas i dokazati kako je moguće! Opće je poznato da se frizura bira prema tipu kose, dužini, obliku lica, nakitu i haljini za poseban dan, ali postoji jedna ‘caka’, a u ovom slučaju se zove – pletenica.

valentino

Valentino proljeće 2015.

Ova vrsta frizure nastala je na selu u doba kada su gradovi živjeli od seoskih imanja te se nije puno znalo o kosi i potrebnoj njezi. Interesa za lijepo oblikovanu kosu je uvijek bilo pa su tako žene kojima je normalno bilo da šivaju i pletu tekstil i šiblje za svoja domaćinstva, isto tako bile vješte u pletenju kose. Rijetko se mogla vidjeti žena s raspuštenom kosom i to iz praktičnih razloga. Kose vezane u rep i smotane u punđu, većinom lijepo ispletene, one su odlazile na polja i radile. Danas žene s istim tim pletenicama, samo naravno moderniziranog izgleda, odlaze na vrlo svečana događanja, poslovna događanja i glazbene festivale. Dakle, evo jedne frizure kojom će biti zadovoljne i rockerice, romantičarke i klasičarke.

Danas je pletenica vrlo popularna među mlađim populacijama, nosi se na bezbroj načina i sve ovisi o tome koliko ste spretni ili koliko je kreativan i spretan vaš stručnjak za kosu. Kod vjenčanih frizura većinom predlažemo varijantu opuštene za romantičniji izgled – pomalo raščupane pletenice koja se spušta preko jednog ramena. Takvu pletenicu možemo (a i ne moramo) ukrasiti jednim do dva živa cvijeta ili jednostavno uplesti nježnu čipku.

Blake Lively

Blake Lively

Pletenica ispletena u riblju kost sa dva pramena, od samog vrha glave, pa ravno i sve uže spuštajući se prema nazad. Na kraju vezanja kose, gumicu možete omotati ukrasnom trakicom, maramom ili mašnom. U varijanti kada želite imati dignutu kosu, predlažemo pletenicu koja se plete skroz oko glave. Ova vrsta pletenice najviše podsjeća na prijašnja doba, vrlo je lijepa i jednostavno joj se morate diviti. Pogledajte nekoliko prijedloga u našoj galeriji!

Tekst: Sanja Čabraja iz salona Dessange
Foto: Imaxtree, Getty Images

Komentari