Vječni jesenski klasik: boja devine dlake

Bogatija i toplija od bež boje i nježnija od smeđe, boja devine dlake svoju je vladavinu započela još u 19. stoljeću kada su kaputi rađeni od devine dlake bili sinonim za luksuz i bogatstvo.

Boja devine dlake do danas je zadržala prestižni status, a kaputi i džemperi od kašmira, iako pristupačniji većem broju ljudi, još uvijek predstavljaju luksuz unutar ormara. Nije bilo potrebno puno vremena da unutar luksuza ove boje, dizajneri pronađu njezinu klasičnu crtu. Zbog svoje nenametljivosti, ova je neutralna boja nadišla prolaznost trendova i postala savršenim i sigurnim odabirom za stvari u koje će mnogi uložiti malo više novaca.

Mango Premium

Mango Premium

U tu kategoriju zasigurno spada kaput. Bilo da govorimo o jesenskom ili zimskom kaputu, nerijetko, pri odabiru novoga, zaobilazimo najnovije trendove i vraćamo se klasičnom kroju u jednoj od klasičnih boja. Iako u svijetu kaputa mračnoj crnoj još uvijek pripada mjesto najpoželjnije, boja devine dlake iz sezone u sezonu ostaje tu kao svijetla alternativa. Kaput u camel boji jednako je prilagodljiv poput crnog, no u svaku siluetu on unosi nježniju i ženstveniju crtu.

Sve više žena će sve češće odabrati upravo ovu boju kaputa jer će se jednako dobro uklopiti u elegantan klasični ormar, boho garderobu i biti savršena suprotnost strogim linijama i monokromnoj paleti boja u minimalističkom ormaru.

Nakon što je boja devine dlake zavladala kaputima, prešla je i na policu s modni dodacima i obojala torbe koje su, zbog dužeg roka trajanja, mnoge žene prepoznale kao komad vrijedan investicije. Uskoro, i ostali modni dodaci poput cipela i šešira poprimili su istu boju.

Camel boja osvojila je visoku i uličnu modu i postala jedna od nezaobilaznih neutralnih boja tijekom cijele godine, a posebno tijekom hladnijih mjeseci.

I ove jeseni i zime, boja devine dlake uvukla se u svaki dio ormara. Utoplite se camel kaputom ili pletivom jer oni će jednako lako unijeti toplinu u crno bijele kombinacije, stopiti se s zemljanim tonovima, biti neutralni kontrast jarkim bojama i primiriti razigranost uzoraka. Ljubiteljice klasike, ali i mnoge trendseterice, ovom bojom obojat će cijelu kombinaciju.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari