Vina Saints Hills u zagrebačkom Bistrou Apetit

Na ekskluzivnoj večeri u Bistrou Apetit predstavljena su vina vrhunske hrvatske vinarije, a filozofiju koja stoji iza svjetskog uspjeha Saints Hills vina objasnio je osobno vlasnik Ernest Tolj uz pratnju sommeliera Ivana Juga. Fokus večeri bio je na njihovom Dingaču čije su se različite berbe savršeno nadopunjavale s pomno osmišljenim sljedovima chefa Gregoria Mannuccia.

Saints Hills 1

Hrvatske autohtone sorte i vina proizvedena na moderan način, ali uz poštivanje tradicije obilježja su vinarije Saints Hills, koju mnogi nazivaju i najboljom vinarijom u Hrvatskoj. Udahnuvši novi život staroj vinariji iz malog pelješkog mjesta Oskorušno, Ernest Tolj voli reći kako su uz ručno obrađenu lozu i netretirano grožđe, osnovni sastojci njihovih nagrađivanih vina sunce, škrta zemlja i zrak prožet mediteranskim biljem. Kada se tome dodaju ljubav i strast, uspjeh ne može izostati.

Saints Hills 2

Bistro Apetit je bio popunjen do posljednjeg mjesta, a ovo savršeno gastro-enološko iskustvo, nikog nije ostavilo ravnodušnim što pokazuje kako interes za izvornim hrvatskim vinima itekako postoji, posebno kad se služe uz gastronomske delicije vrhunskog kuhara kao što je chef Mannucci.

Komentari