Mjesto gdje nastaju vrhunska vina

Sjeverno od Venecije nalazi se područje poznato po talijanskom proseccu, a u njenom centru smjestila se vinarija Villa Sandi koja je široko poznata ne samo po svojim vrhunskim vinima, već i dubokim kulturnim poveznicama s regijom Veneto. U srcu imanja uzdiže se sama vila, neoklasična palača s grandioznim ulazom, okružena bogatim zelenim krajolikom i ispunjena antičkim namještajem, luksuznom tapiserijom, elegantnim lusterima te klasičnim talijanskim umjetničkim djelima.

villa sandi

Ispod vile proteže se nekoliko kilometara podzemnih tunela koji su se koristili kao sklonište talijanske vojske u Prvom svjetskom ratu, a danas se u njima čuva nebrojeno mnogo boca vina. Ovi se podrumi mogu i obići pri obilasku cijele vile koja je pretvorena u sjedište vinarije.

villa sandiImanje se nalazi u području imena Marca Trevigiana u vlasništvu sada već treće generacije obitelji Moretti Polegato. Na istoj se brdovitoj lokaciji smjestila Villa Sandi s 10 hektara vinograda te imanja Crocetta del Montello s 40 hektara vinograda. S posljednjeg se ubiru vrhunske sorte grožđa koje rastu na strateški raspoređenim trsovima kako bi upijali lagani vjetar i sunčevu svjetlost te proizveli najfinija vina i prosecco Ville Sandi.

villa sandi

Važnost Ville Sandi u proizvodnji vina regije Veneto prepoznata je još davnih dana, ali njeno se ime slavi i zbog raznih drugih modernih inovacija. Jedan od sadašnjih vlasnika, Giancarlo Moretti Polegato, uzburkao je enološku javnost izumom nove vrste boce vina. Pod nazivom Claxa, sastoji se od patentiranog sistema izolacije koji čuva vina na idealnoj temperaturi.

villa sandi

Kroz Villu Sandi, u kojoj se danas održavaju prezentacije, domjenci i ekskluzivni obilasci, prošetale su neke od najvažnijih ličnosti talijanske povijesti, od njene gradnje u 17. stoljeću do danas. Vila je važan spomenik vinske kulture u Italiji, ne samo zbog kvalitete proizvoda već i bogate povijesti.

villa sandi

villa sandi

villa sandi

Svi koji želite znati više, posjetite web-stranicu Ville Sandi: Villasandi.it

Komentari