Vienna Design Week dovodi zvijezde međunarodne dizajnerske scene

Deveti po redu Vienna Design Week koji počinje u petak, 25. rujna, ove će godine u Beč ponovno dovesti mnogobrojne zvijezde međunarodne dizajnerske scene, ali i velik broj još neafirmiranih umjetnika čiji radovi imaju eksperimentalni pristup arhitekturi, dizajnu namještaja te grafičkom, industrijskom, socijalnom i produkt dizajnu.

vienna design week post 2

S ukupno 150 različitih manifestacija ovogodišnji Vienna Design Week poziva posjetitelje na otkrivanje neočekivanih i znakovitih aspekata naše proizvodne kulture. Kako je ovogodišnja zemlja gost bečkog tjedna dizajna Francuska, među predstavljenim dizajnerima naći će se i poznati francuski dizajner Alexandre Echasseriau u čijem je fokusu djelovanja prvenstveno industrijski i produkt dizajn te dizajnerice Marlene Huissoud i Laureline Galliot.

vdw 7

chmara.rosinke, Cucina Futurista 2.0

U žarištu ovogodišnjeg tjedna dizajna nalazi se 10. bečki okrug, Favoriten, gdje će biti smještena festivalska centrala, ali gdje će se održati i omiljeni festivalski format pod nazivom Design Week Labor – privremeni atelje u kojem će četiri odabrana dizajnera tj. dizajnerska studija – heri&salli, Analogsonntag, Johaness Lang & Stefan Elmmer i Christoph Machet stvarati uživo pred očima publike. Više informacija o programu bečkog tjedna dizajna potražite na viennadesignweek.at.

vienna design week 2

chmara.rosinke, Cucina Futurista 2.0

vdw 1

Brotfabrik – Festival Centre

Premium Lounge, Wiener Stadthalle, 5.05.2015, © Bildagentur Zolles KG/ Markus Wache

Premium Lounge, Wiener Stadthalle

vdw 6

Feine Dinge, RAW . porzellanservice

Foto: viennadesignweek.at, Facebook

Komentari