Kako su nastali kultni Chanel komadi?

chanel2

Svoj globalni i niz desetljeća dug uspjeh, pariška modna kuća Chanel danas uvelike duguje modnoj vizionarki bez premca, legendarnoj Gabrielle Coco Chanel, koja iako gotovo pola stoljeća nije s nama, i dalje živi kroz svoju bogatu modnu ostavštinu, kao i homage koji njenim neospornim doprinosima svijetu mode redovito odaje stranica Inside Chanel.

Riječ je o online adresi, na kojoj se može pogledati serija odličnih kratkih filmova o Chanelu. Oni pričaju priču o samoj dizajnerici i mnoštvu njenih ikoničnih kreacija na čijim je temeljima izgrađeno današnje modno carstvo kuće Chanel. Spomenuta serija videa upravo je dobila svoj 14. nastavak, koji nosi naziv ‘The vocabulary of fashion’ i na stranici Inside Chanel može se pogledati od 22. veljače.

Video predstavlja pojmove koje je Coco zauvijek unijela u modni rječnik, a riječ je zapravo o njenim vlastitim modnim izumima i dosjetkama, koji su i danas snažan simbol kuće Chanel. Mala crna haljina, detalj kamelija, lanci, cipele u dva tona, biseri i tvid, danas su integralni elementi Chanelova rječnika, dobro poznatog cijelome svijetu, te prepoznatljiva obilježja kuće koja se kroz stoljeće i dalje zadržala sinonimom za rafiniranost i luksuz.

Foto: Chanel

Komentari