Victory Art Caffe donosi duh starog Zagreba

Britanski trg jedan je od najstarijih rijetkih javnih zagrebačkih trgova koji spaja urbani prostor s otvorenom tržnicom, sajmom antikviteta te povijesnom arhitekturom čime se postiže jedan poseban ugođaj prošlih vremena ovog zagrebačkog prostora.

post 10

Prilog tom doživljaju su trgovine i lokali koji ga okružuju jer se svojom vanjštinom (a i unutrašnjošću i svojom ponudom) uklapaju u taj urbani purgerski ugođaj. Stoga nas ne čudi i veseli, da se u neposrednoj blizini trga otvorio još jedan lokal zanimljivog izgleda i ponude.

post 7

Victory Art Caffe otvorio se na adresi Ilica 67 i odmah nas je osvojio svojim vanjskim izgledom što je i bio razlog našeg ulaska u lokal. Izvana je sačuvana i uređena vanjska fasada sa starinskim izlogom kroz koji se vide cigleni zidovi nimalo ne skrivajući svoju funkciju.

POST 2

Ti nimalo uljapšani cigleni zidovi nasuprot drvenog ukrasnog izloga čine jednu jako interesantnu kombinaciju klasičnog i industrijskog dizajna. Unutrašnjost nastavlja komunicirati taj spoj stilova. Veliki cigleni zid na kojemu se vide udubine od prijašnjih instalacija odlično je sparen sa starim zagrebačkim ukrasnim detaljima kao što su stari radio, slike, starinski telefon, fenjer i sl. te ručno rađeni drveni namještaj… Detaljima se stvara toplina prostora, dok se ovim, grubljim dijelom lokala čuva autohtonost i originalnost prostora.

post naknadno 1

post 6

Poseban je doživljaj ispijati kavu u jednom od izloga kafića listajući jutarnje novine, dok za kasniji dio dana Victory osim ugodne atmosfere nudi i odličnu kartu domaćih vrhunskih vina, kao što su istarska vina Kabola, Poletti, Degrassi i malvazija Benvenuti. Iako je priča s kafićem Victory tek počela, razvijat će se i dalje te će donijeti i dašak umjetnosti u skoro planiranom galerijskom prostoru.

post 8

post 9

Foto: Rajna Raguž/RRvizual

Komentari