Prvi eko bed & breakfast u Splitu

vibe8

Ekološka osviještenost, obraćanje pozornosti na ‘organski’ i ‘zeleno’ od sve je veće važnosti i sve češće projekti nose bio predznak kao oznaku svoje kvalitete. I korisnici to itekako prepoznaju, birajući one proizvode koji zadovoljavaju najviše uvjete.

Tako je u Splitu nedavno otvoren mali bed & breakfast pod nazivom Vibe koji je prvi u gradu dobio certifikat eko zelenog objekta. Melanija Meneghello zaslužna je za interijer: “Misao vodilja je bila napraviti urbano i moderno mjesto za kraći boravak, cijenom prihvatljivom svačijem budgetu koji nudi gotovo hotelsku uslugu.” Bed & breakfast se sastoji od 3 sobe s odvojenim kupaonicama koje mogu ugostiti po dvije osobe te zajedničkog prostora u kojem se servira doručak.

vibe11

vibe6

Što ga točno čini ‘zelenim’? Podrazumijeva se eko osviještenost u gotovo svim pogledima, poput aktivnog recikliranja otpada, korištenja eko recikliranog papira u cijelom objektu, biorazgradivih deterđenata i šampona, energetsku učinkovitost A i slično. I što se tiče doručka, on također prati eko trend – nakon savjetovanja s nutricionistom osmišljen je jelovnik koji sadrži bezglutenske zalogaje, proteinske snackove pa čak i hangover shakeove.

vibe1

Kako kaže Melanija: “Još mnogo malih dizajnerskih rješenja i detalja čini ovaj prostor drugačijim od drugih, te naravno puno ljubavi i strasti uloženih u ovaj posao zaokružilo je priču”. Bed & breakfast se nalazi u centru Splita, a sve gradske znamenitosti tu su nadohvat ruke zbog čega je Vibe super mjesto za sve posjetitelje grada.

vibe5

Simpatične sobe bed & breakfasta Vibe možete pronaći na službenoj stranici, Facebooku ili Instagramu.

vibe12

vibe3

vibe7

vibe10

vibe9

Komentari