Što je Valentino pripremio u novoj haute couture kolekciji?

valentino3

Tjedan visoke mode u Parizu polako se privodi kraju, a dok danas posljednje prezentacije još imaju poznate draguljarske kuće, jučer je svojevrsni finiš još jednog haute couturea sa svojom revijom obilježila talijanska modna kuća Valentino. Baš kao i u slučaju revije kuće Dior, i ova Valentinova privukla je mnogo pozornosti jer je bila posljednja za dizajnericu Mariju Graziju Chiuri, koja je upravo objavila kako svoju karijeru nastavlja upravo u Dioru.

valentino2

Posljednja kolekcija koju je radila sa svojim dizajnerskim partnerom Pieropaolom Picciolijem, povodom 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea bila je inspirirana elizabetinskim dobom, a modni duo još jednom je odradio ono što najbolje zna, poslavši niz pistu visoko stilizirane modne princeze i boginje, koje su ovog puta pripadale eri 16. i 17. stoljeća. Istovremeno vrlo dramatična, no isto tako i delikatna i romantična kolekcija na pistu je donijela niz ručno bojenih i vezenih haljina i plašteva, od kojih je za neke bilo potrebno i do 1200 sati rada.

valentino

Dominantni detalj koji se provukao cijelom kolekcijom visoke mode bio je nabrani ovratnik, koji je ukrasio krepke bijele košulje, ali i seriju večernjih haljina, a pridružili su mu se i puf rukavi, brokat, perje i dekadentni zlatni nakit, koji su čitavi dojam učinili pomalo kostimografskim, no svakako vrlo poželjnim za vjerne kupce Valentino haute couture kreacija.

valentino4

valentino5

valentino6

valentino7

valentino8

valentino9

valentino10

valentino11

Foto: IMaxTree

Komentari