Uživajte na suncu uz kreme sa zaštitnim faktorom

Stiglo je ljeto, a zaštita od štetnih UV sunčanih zraka potrebna nam je kako ne bismo bespotrebno ugrozili vlastito zdravlje. Rizik od toga čak je dvostruko veći kad su u pitanju ljetne vrućine i cjelodnevni boravak na otvorenom. Na suncu bez zaštitne kreme možemo biti maksimalno od 15 do 30 minuta na dan, ovisno o tipu kože. Najprije treba koristiti one s visokim faktorom, pa ga postupno smanjivati.

kremezasunčanje

Najbolja mlijeka, losioni i kreme su one koje sadrže i UVA i UVB zaštitu. Kreme za sunčanje dijele se na one s mehaničkom i kemijskom zaštitom. Mehanička zaštita se odnosi na kreme koje ostavljaju bijeli trag na koži i preporuča se djeci, alergičnima na sunce i onima s kožnim bolestima. Pozitvni sastojci u kremama, uljima i losionima za sunčanje kao što su vitamini B ,C, E utječu na naše zdravlje, ne samo kože, već cijelog tijela.

Na tržištu postoji mnoštvo brendova koji nude kvalitetne proizvode za njegu i zaštitu kože ovisno o vašem tipu. Zaštitni faktor je najbolje odrediti prema boji put i sklonosti opeklinama. Ali na taj odabir utječu i mnogi drugi faktori, kao što su životne naivke, tip kože, vrijeme boravka na suncu itd. Kreme za sunčanje potrebne su nam i nikako ih ne bismo smjele zanemariti.

Beta karoten, prirodna ulja i ostali blagotvorni sastojci potrebni su kako bi se koža što uspješnije zaštitila od crvenila, odnosno raznih reakcija koje se mogu javiti kao posljedica pretjeranog boravka na suncu. Posljednja istraživanja ukazuju na činjenicu kako kemijski zaštitni filteri u pripravcima za zaštitu od sunca mogu imati negativan učinak na ravnotežu u ljudskom organizmu. Sigurnija alternativa su prirodni pripravci za zaštitu od sunca na 100% prirodnoj bazi – mineralna zaštita od sunca, bez parabena i drugih štetnih sastojaka. Ovo ljeto provedite bezbrižno na plaži i zaštite svoju kožu i kožu svojih bližnjih.

Komentari