Slasna čokoladna priča iz Istre

Novigrad je krajem ljeta prošle godine postao središte Gustolato proizvoda, slastica i prženja kave i to prema zanatskoj talijanskoj recepturi. Gustolato je projekt tvrtke Dream Lab d.o.o., u vlasništvu talijanskih ulagača, koji su na ovaj način izravno zaposlili 25 lokalnih stručnih suradnika te u prvoj godini u projekt ukupno uložili milijun eura. Opremljen je vodećom talijanskom opremom za proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda od odabranih sirovina.

gustolato

Hrvatski brend sladoleda, slastica i kava Gustolato dobitnik je zlatne i dvije srebrne medalje na ocjenjivanju Međunarodnih nagrada za čokoladu održanih u Firenci. Gustolato je zlato osvojio u kategoriji cremina (tip bajadere) od mliječne čokolade za cremino pralinu s lješnjacima iz talijanske pokrajine Piemonte. Srebra su osvojili u kategorijama bijelih dražeja s bademom, za dražeje sa sicilijanskim bademom i infuzijom istarskog šafrana, te u kategoriji namaza od mliječne čokolade za namaz s grčkim pistacijama. Uspjeh Gustolata tim je veći uzme li se u obzir činjenica kako je nagrade osvojio u svim kategorijama u kojima se inicijalno i prijavio.

gustolato post 3

 

Ocjenjivanja u sklopu Međunarodnih nagrada za čokoladu održala su se se po principu regionalnog ocjenjivanja – od regije Skandinavije do Velike Britanije i Njemačke te Sjedinjenih Američkih Država. Gustolato se natjecao u mediteranskoj regiji te je medalje odnio među konkurencijom iz Italije i Španjolske.

gustolato post 1

Ujedno je i jedini hrvatski brend kojem su dodijeljene nagrade. ‘Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo nagrade osvojili s proizvodom kojem je matična zemlja Hrvatska, na kojem su radili hrvatski stručnjaci te koji je obogaćen autohotnim hrvatskim sastojcima. Ovo je dokaz da kvalitetan proizvod, s pravom idejom, može naći mjesto na svakom svjetskom stolu.’ – izjavio je Dario Traverso, direktor tvrtke Dream Lab čiji je Gustolato brend.

gustolato varaždin 2

Gustolato je zlato osvojio za cremino za koji su odabrani lješnjaci s geografskim porijeklom iz Piemonta, a tostirani u Novigradu. Proizvod je pokriven mlijekom, ima delikatan, ali i aromatičan okus. Sicilijanski bademi, također tostirani u Novigradu, ključna su osnova dražeja od bijele čokolade obogaćenih infuzijom istarskog šafrana, proizvoda koji je osvojio srebro. Drugo srebro osvojeno je za namaz od miliječne čokolade s grčkim pistacijama. Riječ je o jedinstvenom spoju mediteranskih aroma grčkih pistacija s okusom ekvadorskog kakao maslaca.

gustolato, varaždin

Osvojene nagrade, širenje poslovanja, otvaranje novih prodajnih mjesta svakako su potvrda hrvatskoj kvaliteti gastro ponude te dodatni poticaj i motivacija za daljnji rast i razvoj odličnih čokoladnih ideja.

Komentari