Još šest dana do osmog Harryja Pottera

harrypottercursedchild1

Nakon što je službeno objavljeno kako će na londonskom West Endu biti postavljena predstava prema motivima iz sage o Harryju Potteru iz pera J.K. Rowling, fanovi su bili oduševljeni. ‘Osmi Harry Potter’, nakon što se spisateljica zaklela da neće nastavljati priču o malom čarobnjaku, još je veću euforiju izazvao kad smo saznali da će scenarij predstave biti ukoričen u knjigu koju ćemo moći dodati u svoju kolekciju na polici.

harrypottercursedchild2

Iako su se pretpremijere mogle ‘uloviti’ u Londonu još od lipnja, bilo je svima strogo zabranjeno dijeliti detalje i radnju koju su vidjeli na daskama kako ne bi upropastili iznenađenje budućim gledateljima. Čekala se službena svjetska premijera koja će se održati 30. srpnja, a dan nakon u prodaju će stići i knjiga za sve one koji ne mogu tako lako doći do britanske prijestolnice.

Zadnji dio sage u kojem su Harry i Ginny te Ron i Hermione ostavili djecu ispred platforme 9 i 3/4 dobiva svoj epilog, devet godina nakon što smo čitali knjigu ‘Harry Potter i darovi smrti’. Harry radi u Ministarstvu magije i otac je troje djece, a njegov najstariji sin Albus ponekad se teško nosi s nasljeđem koje mu je ostavio njegov slavni otac. I to je sve što je za sada poznato, dok kritike predstave i knjige službeno ne izađu u javnost nakon premijere.

harrypottercursedchild3

Komentari