Uskoro počinje omiljeni božićni sajam artOmat

Popularni umjetnički sajam artOmat održat će se šestu godinu za redom u Meštrovićevom paviljonu – Domu hrvatskih likovnih umjetnika u treminu od 16. do 23. prosinca 2015.

Posjetitelji ovog jedinstvenog sajma u Zagrebu neposredno prije božićnih blagdana, imat će priliku upoznati autore koji djeluju unutar različitih područja likovne i primijenjene umjetnosti, modnog i produkt dizajna te drugih oblika kreativnih industrija čiji radovi nastaju u ograničenim serijama, a rezultiraju originalnim ‘must have’ proizvodima i poklonima.

artomat post

Otvorenje počinje 16. prosinca u 19 sati izložbom Plakatiranje, kojom će se predstaviti čak 120 plakata koje su izradili umjetnici i dizajneri. Tom prilikom dečki iz This Town Needs Postersa će kroz dva dana, 17. i 18. prosinca, demonstrirati proces izrade plakata rukom.

THIS TOWN NEEDS POSTERS promo videohow the printing is done: promo video!share! share! share!

Posted by This Town Needs Posters on Monday, 9 December 2013

Istovremeno, to će biti prilika za interaktivno uključivanje posjetitelja u stvaranje vlastite individualizirane poruke te produkciju zajedničkog velikog plakata. Atmosferu će na otvorenju, te kroz cijelo vrijeme artOmat-a, podići DJ Jogarde, koji stoji iza Bon Ton Store&Gallery, a s kojim ove godine artOmat po prvi puta surađuje u cilju promoviranja glazbene vinil i DJ kulture.

Za vikend, 19. i 20. prosinca ljubljanski kolektiv Oloop poziva posjetitelje da se pridruže projektu Povezivanje – tepih u radu. Posjetitelji će u suradnji s autoricama prstima plesti tepih čija je produkcija započela još 2012. godine. Nakon vikenda, 21. i 22. prosinca umjetnica Irena Frantal, koja je specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu, priprema umjetnički projekt ekstenzivno razmišljajući o mediju knjige. Irena knjigu vidi u svemu pa će tako i prostor Galerije Bačva postati prostor knjige koji poziva posjetitelje na participiranje.

story teller cube

Story Teller Cube

Programsku okosnicu 23. prosinca, posljednjeg dana ovogodišnjeg artOmat-a, čini artOnight i događanje ‘Sam svoj majstor’ koje predstavlja poveznicu između pokreta i softvera ‘Whatever Dance Toolbox’. Program će voditi članice izvedbene skupine BADco. Zrinka Užbinec, suvremena plesačica i koreografkinja kojoj je recentno dodijeljena nagrada strukovne organizacije suvremenog plesa, te Ana Kreitmeyer koje će nas zagrijati za artOnight.

Darko_Dominik post

Darko Dominik

Uz osebujnu selekciju izlagača i raznolik umjetnički program, artOmat poziva publiku na besplatne kreativne radionice za djecu i odrasle. Na edukativnim radionicama posjetitelji mogu sami izraditi božićni poklon te naučiti nove stvaralačke tehnike.

Ove godine u rasporedu je više od 10 kreativnih radionica na kojima posjetitelji mogu naučiti filcati, izrađivati marionete, naučiti nešto o stripu ili nastaviti basnu, istražiti fotogram – postupak koji su u svom radu često koristili nadrealisti. Osim radionica posjetitelji će moći svjedočiti velikom muralu u nastajanju umjetničkog projekta C.R.T.A. mlade umjetnice Melinde Šefčić, koji ona realizira u suradnji s drugim mladim umjetnicima.

crta 7

C.R.T.A., 2014.

Kroz cijelo vrijeme trajanja artOmat-a, uz odličnu selekciju izlagača, posjetitelji će moći okusiti odlično Visibaba Pivo – domaće pivo iza kojeg stoji belgijski recept, a tu su i jednistvene domaće rakije, kuhano vino, ali i super zdravi Juice&Juice smoothies te zdrave tople juhice.

Osim bogate ponude must have predmeta i proizvoda, novost je  svakako i novi vizualni identitet sajma. Sve informacije o radionicama, programu i sadržaju sajma te izlagačima možete saznati na artomatsajam.wordpress.com i prateći Facebook stranicu.

visibaba pivo 1

Foto: Facebook

Komentari