Kako od balkona učiniti privatnu oazu?

Konačno je došlo i to doba godine kada više vremena želimo provesti vani, u prirodi ili na svojim balkonima i terasama. Iako se radi o otvorenim prostorima, raznim intervencijama i prostornim oblikovanjem od tog vanjskog, najčešće posve otvorenog prostora možete učiniti svoju privatnu oazu. Nije bitno koristite li ju za blagovanje, čitanje knjige, opuštanje ili sl., bitno je da se u tom prostoru osjećate jednako sigurno i ugodno kao i u ostatku doma.

supersak4

Sjedate ujutro prije posla na svoju malu oazu mira, udobno se smjestite u omiljeni stolac, leđa malo podložite jastukom, miris toplog capuccina ili čaja širi se iz šalice na stoliću ispred vas. Uzimate topli napitak u ruke i pogledom prelazite po ogradi vašeg balkona, a tamo tuga… prazan prostor ili ružne plastične žardinjere iz obližnje trgovine biljaka.

supersak post 1

Odlučite se konačno riješiti tih plastičnih posuda, ali što onda, mislite da alternative nema, ili možda ipak ima? ‘Prosurfate internetom’ i naletite na privlačne vreće za sadnju biljaka  koje se mogu ovjesiti na ogradu. Ako ste to učinili, sigurno ste naletili na Supersack. Ako niste, savjetujemo da to i učinite. Radi se o ‘vreći’ za sadnju biljaka, koja je nastala iz želje da se ljubiteljima bilja ponudi inovativna alternativa za uređenje balkona cvijećem, a da se pri tome izbjegne korištenje uobičajenih plastičnih ogradnih žardinjera.

supersack post7

Posebna se pozornost obratila na materijal izrade Supersacka. Osim što treba lijepo izgledati (ipak ukrašavamo prostor) on mora biti funkcionalan, no i maksimalno podređen svojoj primarnoj funkciji, a to je da se u njemu uspješno uzgoji biljka. Izrađen je od filca, materijala koji ‘diše’, čime se u unutrašnjosti vreće stvaraju povoljni uvjeti za rast i razvoj biljaka.

supersak3

Vreće sadrže i unutarnji, vodonepropusni sloj, zbog čega su pogodne i za korištenje na unutarnjim zidovima. Kako su opremljene metalnim ušicama, vreće se na zid instaliraju pričvršćivanjem vijcima, dok ih za balkonsku ogradu pričvrstite provlačenjem konopa i vezivanjem. Postoje dva modela Supersacka različitih dimenzija i njihovim međusobnim kombiniranjem postižemo da na taj način vreće funkcioniraju kao modularni sustav. Može se koristiti na zidu i pritom ga djelomično ili cijelog ispuniti, ali se isto tako može koristiti na balkonskoj ogradi. Predlažemo da ga se koristi s unutrašnje strane balkona ili terase, ipak ukrašavamo prostor za naše uživanje u njemu.

superdsak2

Obzirom da je spektar boja u kojem dolaze svi modeli Supersacka velik – žuta, narančasta, zelena, fuksija, ljubičasta, plava, smeđa… lako je izabrati boju koja će dobro odgovarati uz postojeći namještaj i dodatno ukrasiti i oplemeniti svaki boravišni prostor ili balkonsku zelenu oazu. Za više  informacija o Supersacku i sadnji biljaka u njemu možete se informirati na Facebook stranici Zvjezdanina prašina.

Tekst: Lana Mesić

Foto: Facebook

Komentari