Uputite se u blagdansku šetnju Zagrebom

I ovog prosinca međunarodno prepoznata i priznata mobilna aplikacija Zagreb Be There razveselila je svoje korisnike dodatnim rutama koji blagdane u hrvatskoj metropoli čine jednostavno nezaboravnima. Tražite li predah od proslava kojima ste popunili svoj planer u 12. mjesecu, uputite se u šetnju Zagrebom i uz pomoć ovog turističkog vodiča obiđite sve ključne lokacije i atrakcije u gradu.

zagreb be there2

Uz postojeće Arty Zagreb, New Zagreb i Hidden Spots, Zagreb Be There aplikacija Turističke zajednice grada Zagreba i agencija Bruketa&Žinić OM i Brlog pojačana je s tri aktualne ture Advent Zagreb, Christmas Heritage i Foodie Zagreb. Do kraja mjeseca Advent Zagreb vodi na popularna zagrebačka okupljališta u srcu grada, počevši od adventa na Trgu bana Jelačića, preko božićnog sajma u Bogovićevoj pa sve do bajkovitog programa koji je na dnevnoj bazi upriličen na Zrinjevcu.

zagreb be there3

Zagreb je definitivno oživio i zahvaljujući događanjima na Europskom trgu, Fuliranju u Kurelčevoj ulici i ledenom parku na Tomislavcu, a upravo se ova mjesta ne smiju propustiti ako konzultirate Zagreb Be There aplikaciju. Christmas Heritage ruta sugerira posjet živim jaslicama ispred zagrebačke katedrale, u Etnografskom muzeju može se pogledati izvrsna izložba o božićnim tradicijama u multikulturalnom hrvatskom društvu, a Hrvatska kuća u Preradovićevoj ulici još je jedna adresa na kojoj se mogu uživo pogledati jedinstvene jaslice izrađene u ljudskoj veličini od prirodnih materijala.

zagreb be there5

Ogladnite li u šetnji koja bi prema procjeni aplikacije mogla potrajati tri sata, Foodie Zagreb ruta spremno vas vodi na dobar zalogaj u srcu grada. Sugestije su Le Štruk snack bar, Lav gallery and bar, Vincek /Vis a Vis patisserie, Basement wine bar, restorani Stari fijaker i Tip Top. Za kraj ture u kojoj ćete upoznati Zagreb i još više ga zavoljeti, tu je Paprenjak store, jer blagdani nisu potpuni bez ovih tradicionalnih božićnih keksića.

Foto: Advent Zagreb

Komentari