11 svjetskih umjetnika osmislilo novu kolekciju Marca O’Pola

marc2

Slavljenička 50. godina za modni brand Marc O’Polo ujedno je i prva u kojoj je ostvarena suradnja s 11 umjetnika iz raznih dijelova svijeta koji su oslikali zaštitni znak O’ i prepoznatljivim modelima Marca O’Pola donijeli novu energiju.

Inovativna ideja koja je nastala u Švedskoj 1967. godine na inicijativu trojice prijatelja, Rolfa Linda, Götea Hussa i Jerryja O, sa željom da pokrenu brand koji će stvarati odjeću od najkvalitetnijih prirodnih tkanina namijenjenu ljubiteljima minimalizma, i danas postiže veliki uspjeh. Inspiraciju za ime branda osnivači su pronašli u svjetski poznatom istraživaču i trgovcu Marcu Polu, prvom Europljaninu koji je proputovao put svile. No dečki su željeli napraviti twist pa je tako Marco Polo postao Marc O’Polo po uzoru na jednog od osnivača, Jerryja O, čije su ime ljudi često krivo pisali Jerry O’.

marc3

Upravo je famozni O’ glavni motiv nove limitirane kolekcije proljeće/ljeto namijenjene ženama i muškarcima koju potpisuju Amit Greenberg, Yelena Yemchuk, Chris Turnham, KR (Craig Costello), Langley Fox, Jean Julien, André Saraiva, Walter Schmoegner, Herms Fritz, Hollis Brown Thornton i Yuval Cohen. Jedanaest kreativaca iz područja slikarstva, grafičkog dizajna, ulične i konceptualne umjetnosti koji dolaze iz Izraela, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Ukrajine i drugih zemalja, oslikalo je znak O’ u svojem stilu.

marc

Majice s dugim i kratkim rukavima te s kapuljačama osnovni su komadi svake odjevne kombinacije koja može biti dnevna ili večernja, ovisno o stilu i potrebama osobe koja je nosi. Upravo osnovni modeli Marca O’Pola izrađeni od najkvalitetnijeg pamuka dobili su svoj novi izgled u limitiranoj kolekciji O’ koju potpisuje 11 umjetnika.

marc4

Isabella Rakonić, poznata hrvatska blogerica i ambasadorica ovogodišnje hrvatske kampanje Marc O’Polo, kombinirala je O’ majice uz traper hlače i suknju te pokazala kako dnevna kombinacija uz minimalističke tenisice Marc O’Polo može biti istovremeno trendy i udobna za cjelodnevno nošenje.

Novu kolekciju možete potražiti u Marc O’Polo dućanima u Centru Cvjetni i u centru Westgate Shopping City, a predstavljanje će se održati u sklopu Storybook studija na inovativan način. Više informacija o kolekciji pronaći možete i na Facebooku i Instagramu brenda.

marc5

Kampanja
Model: Isabella Rakonić
Frizura: Lidija Štokić, Hairvetica
Make up: Snježana Raguž
Styling: Marc O’Polo & Isabella Rakonić

Komentari