Super uređaj koji vas podsjeća da popijete još jednu čašu vode

ulla1

O važnosti hidratizacije organizma već vjerojatno znate sve – da ne smijemo zaboraviti na dovoljan unos tekućine jer voda pomaže pri mršavljenju, izbacivanju štetnih tvari iz organizma, ublažava glavobolju te generalno osigurava da se osjećamo dobro. No sjetite li se uvijek popiti dovoljno vode? Čak i kad puna čaša stoji u našoj blizini, iznenađujuće je koliko je jednostavno naprosto previdjeti činjenicu da je moramo popiti, pogotovo za vrijeme radnog dana.

ulla4

I onda osjećamo posljedice. I nije nam jasno zašto se ne osjećamo dobro, zašto smo neobjašnjivo umorni, zašto nas boli glava bez razloga – sve je to zbog nedostatka vode. Ako ste se pronašli u ovim tvrdnjama, možda će vas zanimati elektronički uređaj Ulla, slovenskog dizajna, koji se na tržištu pojavio prošle godine. Naime, Ulla je mala naprava koja se aplicira na čašu ili omiljenu bočicu te vas konstantno podsjeća da morate popiti vode. Ima ugrađene senzore koji prate naginjanje čaše, mjeri vrijeme između gutljaja, zna kada je prošlo previše od posljednjeg unosa tekućine te će vam nakon pola sata svjetlosnim signalom javiti da popijete još.

ulla2

Ulla je pričvršćena na silikonsku traku koja se s lakoćom stavlja na čašu/bočicu, senzorima prati kretanja oko sebe te se automatski gasi ako se ne nalazite u blizini što znači da će noću biti ugašena. Na prve znakove aktivnosti će se ‘probuditi’, a baterija traje 6 mjeseci.

ulla3

Za njen dizajn zaslužni su Cica Gajić Grabovac i Damian Malis koji preporučuju korištenje Ulle čak i na radnom mjestu jer ne proizvodi nepoželjne zvukove. Ovaj praktični proizvod košta 24 $, a možete ga pronaći na stranici Ulla.io.

ulla5

Komentari