Zašto su ulja za kožu fantastična zimi?

grownalchemist

Grown Alchemist Oil

Koristite li ulja za kožu, sasvim sigurno znate koliko ona odgovaraju vašoj koži zimi, a ako ih još uvijek ne koristite, ovo su razlozi koji bi vas definitivno mogli nagovoriti da ih odmah isprobate.

U hladnim zimskim danima, koža je pod posebnim opterećenjem, pa joj je svaka njega koju joj poklonite zapravo prijeko potrebna. Grijane prostorije u kojima boravimo oduzimaju joj vlagu, a njenu ravnotežu dodatno narušavaju temperaturne razlike toplo-hladno na zatvorenom i otvorenom. Jaka hladnoća i vjetar, dodatni su nepovoljni učinci za kožu, koja nakon nekog vremena počne vapiti za dobrom hidratacijom.

renskincare

REN Skincare Bath Oil

Tu u priču ulaze ulja, koja su idealna za zimsku njegu kože lica i tijela, jer za razliku od većine krema i losiona koje koristimo nisu opterećena dodatnim sastojcima, pa je koži mnogo jednostavnije u potpunosti ih apsorbirati, kao i sve njihove hranjive nutrijente.

Na koje ih sve načine koristiti? Za početak, preporuča se da ih na kožu nanosite ne samo nakon, već i uoči tuširanja. Aplicirate li ulje prije tuširanja, zaštitit ćete kožu od vrućeg tuša  – njega svi volimo u hladnim mjesecima, no nažalost dugim boravkom pod toplom vodom dodatno isušujemo kožu. Isto ulje kojim ste nahranili kožu prije tuširanja, nanesite i nakon kupanja, i to dok je koža još vlažna kako bi što bolje apsorbirala ulje i bila baršunasto meka na dodir.

thestellnewyork

Herbivore Orchid Facial Oil

Kada vam je kosa prljava, uzmite žličicu ulja za tijelo i umasirajte ga u tjeme, a zatim i do vrhova. Povežite kosu nakon toga u visoku punđicu i prekrijte kapom za tuširanje. Ostavite preko noći, a ujutro operite kosu šamponom i regeneratorom. Bit ćete vrlo zadovoljni rezultatima, a kosa će vam zahvaliti zdravim sjajem.

Zašto ne biste ulje iskoristili i za omiljenu kupku? Napunite kadu vodom i uobičajeni, pjenušavi proizvod zamijenite aromatičnim uljem. Isprobajte, primjerice, lavandu koja će vas dodatno opustiti, a istovremeno nježno njegovati vašu kožu.

skin-tonic-organic-beauty-oil

Skin & Tonic Organic Beauty Oil

Uljem možete postići i dubinsku regeneraciju kože ruku. Ako su vam ruke vrlo isušene, a tradicionalne kreme ne pomažu, uzmite malu količinu ulja i dobro ju umasirajte u ruke, a pogotovo na područje kutikula i između prstiju. Za još bolji učinak ulja, nakon toga stavite pamučne rukavice i ostavite ih preko noći kako bi ulje ostvarilo svoj maksimalan potencijal.

Foto: Instagram

Komentari