Koristite li ulja za nokte?

Nokti mnogo govore o nama, a kako bi uvijek bili lijepi i njegovani, zimi im je više no ikad potrebno pružiti pravu njegu. Vjerujemo kako je vaša kupaonica puna lakova za nokte, rašpica i njegujućih krema za ruke, no ako još niste, u svoje beauty zalihe svakako biste trebali uvrstiti i esencijalna ulja te serume, pogotovo ako vam problem stvaraju nokti koji su suhi, listaju se i lako pucaju.

Ulja i serume za nokte danas ćete pronaći u raznim varijantama, odnosno ambalažama; neka su pakirana kao male bočice s kapaljkom, neka kao klasični lak za nokte, dok se neka pojavljuju u tubicama i stickovima. Ulja i balzami u stickovima posebno su praktični za nositi ih sa sobom u torbici na dnevnoj bazi ili na putovanja, no koji god proizvod vi odabrali, izabrat ćete ga s jednim ciljem – da svojim aktivnim sastojcima (najčešće prirodnim uljima bogatim vitaminima) hrane i omekšavaju nokte, dajući im potrebnu vlažnost i elastičnost.

Ova ulja ne djeluju samo na same nokte, potičući njihovu regeneraciju i jačajući korijen nokta, već i na kutikulu koja nam često zna izazivati glavobolju. Kada je isušena, vrlo je vidljiva, a kako biste riješili njen problem, samo kap jednog od ovih ulja dnevno intenzivno njeguje, hrani, štiti, obnavlja i vraća elastičnost isušenoj kožici oko nokta. Želite li njihov pojačani učinak, ova ulja i serume možete poput maske ostaviti da se upije 20-ak minuta nakon nanošenja.

Foto: Instagram

Komentari