Artikuliranje ponovno u Zagrebu

artikuliranje

Nakon jedne godine pauze, ulicama Zagreba ovih će se dana ponovno proširiti vijest o Artikuliranju, jedinstvenom kulturno-umjetničkom uličnom festivalu koji se, nakon premijere u 2014. godini, ovog proljeća vraća na Zagrepčanima već dobro poznatu lokaciju, onu u samom srcu grada, na šarmantnom Trgu Josipa Jurja Strossmayera.

Artikuliranje i njegove šarene kućice u 2014. su godini činili žilu kucavicu zagrebačkog društvenog života, a ništa manje od njih se ne očekuje ni ove godine, i to u trajanju od 28. travnja do 8. svibnja. U više od 10 dana, ovaj će edukativno-zabavni festival pod vodstvom zagrebačkog kreativnog studija Kokoš ili Jaje nastojati afirmirati i približiti svijet kulture i umjetnosti građanima i posjetiteljima grada Zagreba.

Poznati hrvatski i regionalni književnici, glumci, spisatelji, glazbenici i ostali kreativci nakratko će postati Artikulanti i otkriti svoje stavove, misli, ideje i emocije koje stoje iza njihovog profesionalnog života. Glumac Zijah Sokolović, modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović, glazbenik Vlatko Stefanovski i spisateljica Tena Štivičić, grafiti artist Miro Petković i radijski voditelj Vojo Šiljak samo su dio postave umjetnika drugog izdanja festivala.

fuliranje3

Uz umjetnost i kulturu, Artikuliranje je mjesta napravilo i za brojne druge zabavne i edukativne sadržaje, radionice, igre i ostale aktivnosti u posebno osmišljenoj Kreativnoj zoni. Otvorena će biti i Gastro zona u kojoj će se moći kušati brojne delicije, a ove je godine poseban naglasak stavljen na najmlađe koji će po prvi put moći sudjelovati u Dječjoj Artikulaciji i brojnim radionicama poput Male škole modnog dizajna, Dramaonice, radionicama grafita i pisanja.

Foto: PR, Instagram

Komentari