Ukrasite dom božićnim kuglicama hrvatske dizajnerice

‘Kad sam bila dijete, najveći događaj prilikom kićenja božićnog bora bilo je postavljanje posebnih pet maminih kuglica na najviše grane. Kuglice su bile zlatne i stare, meni kao djetetu bile su bar 100 godina stare, a mama je njihovo svečano postavljanje na bor godinama pratila istom pričom: kuglice joj je darovala baka, kad je bila dijete, jednog Božića, ispod drvca…’ – ovako dizajnerica keramike Marina Marinski započinje priču o vlastitim kuglicama za bor koje posljednjih dana putuju do brojnih domova, a Talijani, kaže nam, za njih pitaju još od kolovoza.

kuglica i salica post

Da će kuglice Marinski Heartmades brenda imati posebno mjesto na boru u domovima jedna je od ljepših vijesti ovih blagdana. Filigranska preciznost, sati strpljenja i božićna nostalgija utkani su u svaku od njih te će biti najtopliji detalj vašeg božićnog drvca.

kuglica i salica3 post

Kuglice dolaze u nekoliko varijanti: ili su to slatke i prepoznatljive ‘Marinski curice’, ili su to nešto ‘ozbiljnije’ kuglice inspirirane prirodom s također dobro znanim Marinski motivom – ptičicom. Izvedene su u posebnoj tehnici akvarela, koristeći zlatne listiće. Kuglice koje su inspirirane prirodom uvaljane su u tople jesenje i jenjajuće zimske boje, nijanse crvene i žute te elegantnu plavu. Ako ste ljubitelj toplog dodira zlata, odabrat ćete motive iz prirode iscrtane zlatnim nitima, na crvenoj, bijeloj i tirkiznoj podlozi.

preuzmi (2) post

Marina je osim ovih nostalgičnih kuglica i nakita za bor, načinila i one nešto luksuznije, no podjednako karakterne – one s 24 karatnim zlatom. Posebno su efektne zbog zlatnih kružića koji poput ogledalca reflektiraju okolinu te dočaravaju poseban ugođaj, pogotovo kada refeltiraju svijetlost svijeće ili božićnih lampica.

preuzmi post

Od danas možete ovaj poseban blagdanski nakit za dom naručiti putem službene Facebook stranice te sve upite o njima poslati i na marinski@gmail.com.

kuglice10 post

kuglice9 post

kuglice4 post

Foto: Daniel Bakotić

Komentari