Ukrašenim Stradunom oživio je Advent u Dubrovniku

Svi veći gradovi u Hrvatskoj ovaj vikend su obilježili početak adventskog razdoblja, tako je i u Dubrovniku jučer počeo Advent u Gradu i Dubrovački zimski festival.

dubrovnik advent 1

Drugo izdanje Dubrovačkog zimskog festivala službeno je obilježeno paljenjem blagdanske rasvjete na Stradunu, koju ove godine krase različiti dekorativni rasvjetni elemetni i projekcije na gradskim zidinama. Dubrovčanima i njihovim gostima, Grad je za otvaranje Festivala osigurao i besplatan javni prijevoz. Za svoj 10. rođendan Soundset Ragusa Dubrovčanima je poklonila nastup rock grupe Vatra. Prilikom otvaranja Festivala gradonačelnik Andro Vlahušić zahvalio je svima koji su vjerovali u ovaj projekt i podržavali ga.

dubrovnik advent 3

Dubrovački zimski festival tijekom puna dva mjeseca obuhvaća više od 150 zabavnih, kulturnih i gastronomskih događanja i programa. Ove godine najmlađi sugrađani moći će uživati u dječjem blagdanskom programu Orlandino, kojeg će skupa s odraslima stvarati djeca iz dubrovačkih vrtića i osnovnih škola, a otvara se 5. prosinca u Gružu, u parku Luja Šoletića.

dubrovnik advent 2

T.R.

Komentari